long live!!!

Monday, July 2, 2012

wajarkah barang anak pertama diwariskan kepada anak kedua dan seterusnya??

sejajar dengan kempen jangan membazir yang telah dilancarkan oleh i, maka i have 2 pairs of rafique's shoes to let go..hehehe..alhamdulillah...crocs sudah berjaya dijual..moga2 tuan baru crocs itu akan menyayangi crocs hot chilli itu as much as rafique love the shoes (walaupun tak sempat pakai)..

terima kasih pada yang sudi e-mel tanya pasal measurement, close-up photos so on and so forth..at least i know ada market untuk menjual pre-loved shoes ini..daripada membazir dok peram takde orang pakai, lagi baik dijual (at cheaper price of course) kepada orang yang boleh pakai..ye dok?? 

thus, sempena hari raya yang bakal menjelma, maka i nak let go another 2 pairs of shoes..juga pre-loved supaya Rafique boleh melaram dengan kasut baru di hari raya nanti..^_^  (mode: mak cheapskate u ols..) both of these shoes are preloved. worn for about 2-3 months..since Rafique dah tak pakai, maka di peram saje dalam kotak.

1) Trudy Teddy leather footwear.. 

here are some pictures of Rafique wearing that shoes..very comfy..made of soft leather..white shoes with dark blue finishing..



take a closer look..

i just love the Trudy n Teddy so much..even cakap ngan hubby macam tak puas tengok Rafique pakai that shoes but then he already outgrown the shoes. i even think nak pergi beli the same design with bigger size! hehehe.. and hubby obviously memang setuju lah sebab he love loafers too!!and apparently he have a pair which looks very similar to this T&T..konon sedondon ngan Rafique la..

harga masa beli was RM 120 kalau tak silap. 

2) Adidas sneakers



this is how it looks when it was new..this is his very first pair of hard sole shoes bought as his first birthday present!
kalau tak silap original price was RM 110++ camtu..

i can't remember the size, measurement and details of both shoes..that is why entry ni nama dia teaser..wakkaka..teaser tapi banyak gambar, cemana tu??hehhee..dari takde idea nak update blog cerita ape kan..maka, iklan lah dulu sket2..

i'm gonna let these go at a bargain price! Trudy n Teddy looks very new..pakai gi shopping mall and kenduri for less than 15 times i rasa..honestly takde kotor or cacat AT ALL!! sangat sesuai bagi mereka yang nak cari kasut raya cantik untuk anak berumur around 1- 1 and half year old kot..roughly laa..sbb Rafique was wearing that shoes when he was that age. as for the adidas, i dont really recommend for raya..unless you bukan seorang ibu cerewet..and this will go at a very cheap price for a pair of original Adidas..i promise.

we don't plan untuk menjadikan kasut2 kesayangan Rafique ni as tukun kat rumah as we yet to plan for the second junior..and maybe bila dah ada second junior nanti, trend dah berubah kan..kot orang pakai kasut kaler gold ke masa tu..sian pulak 2nd junior tak ikut trend semasa..hehehehe.. lagipun, i rasa macam unfair lah kalau anak no2 nanti semua dapat brg 2nd hand dari abang dia je kan.. sikit2 tu aci lah...hehehe..

hurmm..kalau korang pulak camane??barang2 your first child semua disimpan to be inherited to the next babies or kasik orang je?? 

5 comments:

♥ ROS ♥ said...

Wah mesti byk kasut rafique nih... Hihihi.. Auni ade satu kasut n selipar.. Tu pun beli masa auni bru tatih.. Selagi muat kena pakai yg tu jer la... Hahahha...

Ann Ilias said...

me dah let go barang2 alia yg memang dia tak guna/dah tak boleh guna like babt cot, both stroller, newborn carseat, and all her cloth diapers. hahaha. sebab paling kukuh, tak tahu bila adik mahu keluar. n by the time maybe boleh beli lain je. :)

ops!. alia pun ada adidas sneakers colour pink. jadi tukun je dalam drawer kasut kitorang. .__.

My Azie said...

untunglah adik rafique nanti...:D

Mrs Nageb said...

hahaha same ler kita..
cuma i mcm tak mau plak jualkan heheh rasa mcm nak buat collection saje..hubby pun suruh pre loved kan juga, sbb kasut2 yang Mareesa pakai paling lama pun 2 bulan and within that months tuh pun bersilih ganti dgn kasut lainlah, sandal lah..tup2 dah tak muat..kan..
sbnrnya parents yg lagi eksaited kan deena kan.. ;)

Mrs Nageb said...

hahaha same ler kita..
cuma i mcm tak mau plak jualkan heheh rasa mcm nak buat collection saje..hubby pun suruh pre loved kan juga, sbb kasut2 yang Mareesa pakai paling lama pun 2 bulan and within that months tuh pun bersilih ganti dgn kasut lainlah, sandal lah..tup2 dah tak muat..kan..
sbnrnya parents yg lagi eksaited kan deena kan.. ;)