long live!!!

Thursday, October 24, 2013

Of baby's name

Tetibe rajin nak update blog lagi hari ni.. =)

Ralit plak mencari nama baby hari ni..satu keje tak jalan lagi ni..hahaha.. 

Seperti mana nama Rafique Zaquan with inital RZ, our coming little bundle of joy pun akan dapat same initials... Hubby has decided on Z.. I punya bahagian pilih untuk R, masih left undecided.. coz there are so many R names yang macam cantik dan cute with good meaning.. Hubby cakap suka hati i nak bubuh nama ape R tu asalkan ada good meanings in Arabic.. So, here i share some of the names dengan sesiapa yang jugak nak mencari nama baby girl dengan maksud yang baik dalam bahasa arab.. Yang i list down ni, yang i suka jer laa.. tapi ada banyak lagi yang u ols boleh gi google sendiri.. hehehe..

Raina - princess

Rayfa - kind, compassionate, soft hearted

Rana - eye catching

Rifa - happiness

Rafia - mulia, kaya

Raazia - happiness

Radiya - covered, satisfied

Radifa - pemalu

Raelea - Sinar mentari

Rahaf - delicate, fine

Raiha - fragrance

Raiqa - pure, clear

Rajiya - harapan

Rameesha - a bunch of rose

Raqiya - superior, high

Rashiqa - elegant

Rawza - garden

Raziya - delighted

Rifqa - gentleness

Rizqin - good fortune

Ruwaa - beauty, grace

Ruyaa - Dream, vision


Haaaa banyak dah ni.. kalau nak lagi u ols boleh usha muslimnames.com atau mana2 je lah website yang berlambak-lambak sana.. ni i list down yang i suka je.. yang mungkin terpilih as my little princess name ;)

esok lusa kalau rajin, i list down possible Z names pulak..tapi sekarang macam malas sebab hubby dah finalized for Z.

ok. tu je. bye...


4 comments:

Mama Adam said...

Girl? Best la sepasang =)

deena awanis said...

mama adam : insyaallah =)

Seri Selaseh said...

lama tak jenguk blog ni. Mesti dah ada nama dah by now. Tahniah sbb dpt baby baru

Joannfoca said...

what does "Rafique" means?