long live!!!

Wednesday, April 13, 2011

korang pengguna setia satu jenis produk kecantikan atau suka tukar2??

thank God I was blessed with kulit yang tak bermasalah since dari zaman muda remaja..nak kata kulit halus mulus memang xde maknanya laa, cuma masalah jerawat alhamdulillah xde..nak halus mulus ape kemende nyer kan kalau malas jaga kulit?? bukan lah bermaksud i x penah tumbuh jerawat, tapi jerawat hanya tumbuh time period or stress tahap gaban..tapiiiii kalau dah tumbuh, memang besar x hengat punyer..pastu pandai pulak jerawat tu pilih tempat strategik like kat lubang hidung..perggghhh..sakit gilerr wacakaplu..

ok.enough said.ari ni nak citer sebenarnya i adalah seorang yang boleh dikategorikan sebagai "loyal customer" jugak laa dengan beauty (laaa sangat) products yang i gunakan..bila dah try, guna, terus jatuh cinta and payah betul nak bertukar ke arah produk lain..reason utama, takut tumbuh jerawat bila x sesuai ngan skin care yang baru guna tu..kan i dah cakap, i ni kalau tumbuh jerawat memang besar and saket x hengat..sebab tu sangat phobia ngan jerawat!!!

first skin care yang i guna ialah Clean & Clear from Johnson & Johnson..

ni mama yang introduce..masa tingkatan 1 kot..mula2 masuk asrama katakan..sumer orang ada facial wash, i pun nakkkk jugakkkkk!!!sebab kulit pun masih ala2 baby masa tuh (bluek) so, pakai Johnson & Johnson sudah..full range laa mama belikan time tu..facial wash, toner ngan moisturizer..minggu pertama pakai laa tiga2 tu, minggu lepas2 tu sehingga tahun berikutnya, facial wash ajo yang i pakai..yang lain, kem salam jer laa..malehhhh..moisturizer hanya pakai musim2 nak bersukan, berkawad jerr..ala2 UV protection laa konon..tapi hasilnyer, gelap jugakkk..pasrah je la..

i pakai Clean & Clear ni sampai masuk matriculation tau..walaupun masa kat matrix tu agaknye i sorang jer yang feeling2 baby still pakai Johnson & Johnson pada umur 18 tahun..hurmmm..ada aku kesah??asalkan ada facial wash yang x menyebabkan muka berminyak dan jerawat x naik sudah lerr..


then, bila dah masuk UPM (masa awal2 masih pakai clean n clear) tengok sumer orang dah advance..pakai Olay, Safi Balqis ermmm macam2 lagi lahh..x boleh jadi nih..nak kena pakai skin care ala2 matured jugak nihhh..so, cakap ngan mama.."mama, orang rasa kan clean n clear ni sesuai untuk kanak2 jer lah, sebab sekarang ni walaupun pakai clean n clear muka naik jerawat jugak" (read: alasan semata2 ok..) then, mama yang sangat considerate untuk menjaga "kecantikan" anak dia pun suggest laa untuk guna Loreal pulak..


since that, i try Loreal alhamdulillah memang xde masalah..i suka facial foam dia sebab dia buat muka rasa cam lembutttt giler..ececehhh..pastu tengok orang pakai mask n scrub, i pun nakk jugakkk!!!hurmm..beli lerr...tapi pakainyer 2-3 bulan skali..huhuhu..and again, i terus setia ngan Loreal sampaiiilah dah keje and nak kawen..around 4 years plus2 gak r guna this brand..


then, lepas kawen i tukar ke brand yang i can categorized as high-end jugak r kot (for me)..sebab Sense' from Usana ni hubby bagi as hantaran..complete set lah..harga satu set cecah 4 angka!!!actually my hubby involve with MLM ni sebelum kawen untuk kumpul duit kawen..yes MLM memang boleh buat duit tau!!but it really needs hardwork and patience..alhamdulillah, hasil Usana ler jugak we all dapat kawen when my hubby only buat for around 6 months and kumpul enough dana for our Wedding Day..tapi lepas kawen, he stopped..x larat..huhuhuhu..

ehhhh..tersasar jauh dah citer ni..

disebabkan harga ribu riban dan set ni pun dah almost finish, except for Facial Wash and Toner yang dah dua kali beli, i thought i need to change laa..x mampu dah skarang wehh nak pakai skin care harga camtu..banyak lagi mende lain to be spent on..prioritize pleaseeee..=D

so, as Clarins ada wat promo to try their products for FREE..i pun dah buat laa appointment with them tadi..
ada sesape penah try product Clarins???or maybe u all pun minat nak try Clarins??lets make ur booking now..ur own date and time, boleh pilih their outlets yang berdekatan ngan tempat u all..FREE products and consultation tentang penjagaan kulit wajah to optimize our skin health..cuba lahh..;-) klik jer SINI k..


9 comments:

juelee said...

i pakai clinelle je df dulu sampai skang.. memang best sbb kurang chemical, foam die pun takde buih byk2...

Ryehanna said...

nak kata setia tu.. yer kot?
Ana mesti pakai 2 cleanser.. avon punyer mmg xtinggal...sbb serasi la jgk... huhu

Avon cleanser + L'oreal cleanser (skrg pakai ni)

:)

Farra said...

saya pakai yg murah je..shura..so far ok je..eheh
sy byk mkn buah..la ni salu buat jus buah ie: epal, pegaga etc

nurul aziyana said...

alhamdulillah jugk sbb kulit pun jenis yg xkisah pakai ape pun..
tp amsh setia ngn safi balqis + olay

Mashii said...

ramai yang pakai olay kate elok kan..tak pernah try..nanti nak beli loreal tu..kulit muka berminyak..tak tahu nak pakai ape..sekarang ni macam2 product ade..asalkan kita sediakan wang yang mencukupi jer...haha..

My Azie said...

dah cuba loreal,tapi xleh blah, muka mengelupas..
macam-macam dah penah guna, safi la bioessense la,clean&clear la..tapi sekarang saya dah jumpa product yang paling sesuai iaitu simply siti..for whitening product, mmg x mengelupas..eh, macam promote pula.ok bye :D

deena awanis said...

jue : menarik..facial wash sepatutnya x produce buih yang banyak..sbb buih menyebabkan kulit kita kering sebenarnya..ye tak?

ana : loreal mmg best!maybe i should just go back to loreal..

farra : tang makan sayur tu. i memang failed!hihihi..

aziyana & mashii : ada peminat olay nampaknya ni..olay sekarang pun dah banyak range kan..regenerist laa ape sumer..hurmm..an option gak..

kak azie : x lama lagi cantik cam tok ti laa..;-D

mommie yuyu said...

saya mmg x setia,,suka tukar2..dan hasilnya..kulit muka jd x sekata dan berminyak..2 mgu lepas ter'beli set green tea body shop..xtau la brp lama bertahan

deena awanis said...

body shop x pernah pun try skin care..salu pakai body wash jer..=) yang x tahan, terbeli tuu..hihihi