long live!!!

Wednesday, January 25, 2012

cuti cuti bukit melawati

hi all..

dah start keje belum??mesti ramai still in holiday mode kan?? n how's ur holiday??
it was busy holiday for me..sabtu ahad ke melaka..isnin mandi sungai kat Lopo Blue River and semalam pulak ke Bukit Melawati, Kuala Selangor..dalam dua2 gaji belum masuk, panjang gak lah langkah..asalkan tak masuk shopping mall, kira selamat lah..=)

jom i story mory pasal Bukit Malawati..


my little captain lah orang yang paling seronok..bukan main dia dok mengejar monkey..



untuk yang tak tahu, Bukit Malawati ni kat Kuala Selangor..weekend and public holiday, private vehicles tak boleh naik ke atas bukit sana, kena naik train..harga tiket rm5 for adult, kids under age 12 free je..


budak kecik ni masam benar muka nya..panas kot..


adik dan kakak..10 tahun beza umur..tapi macam sebaya kan?????? i yang sweet 17 ke my sister yang tua sebelum usia???LOL!!


Sesampainya di puncak bukit...waaaahhhhhhhh...cantiknyerrr....





sibuk dah budak ni tunjuk sana monkeys, sini birds...excited dia!!


monyet ni semua friendly..jinak sangat..

i pun enter frame..tapi sebenarnya i takut..hihi..


dah lepas monkey, kejar birds pulak..

by the way train dengan tiket rm 5 per person tu bawak kita pergi 2 places actually..naik bukit malawati itself, then pergi ke taman ikan air tawar which is just nearby..so, very worth it lah rm5 tu...kalau rasa nak daki bukit malawati tu pun boleh..kalau u all larat silakan..i surrender awal2 dah..;-)

fish!!

birds!!



ikan buaya???^_^

all in all, sangat seronok lah kesimpulannya bawak captain Rafique pergi jalan2 ke sana..len kali, kalau boring + takde duit, boleh lah pergi lagi..bagi chance rafique tengok animal alive....

daaaaaaaaaaaa...



7 comments:

AJ The Mommy said...

eeeiii. rafique tak takut monyet keeeeeee???? eeeeeeeeiiiiii seram lahhhh hakuhh tengok. hahaha

lia said...

haaa Rafique bley geng acik lia... suka monyettt ;p

Mama Adam said...

Bestnya jalan2. Haaaa... Ikan buaya tu, adam bela as pet dua ekor. Masa beli dulu saiz jari kelingking. Skrg lebar dia half my palm. Isi sesaje. Dia makan ikan hidup.

Mrs Nageb said...

wow wow wow syokkan bawa rafique jenjalan kat situ...i pernah pegi long time ago kat situ.best tgk monyet :)

Dayu said...

kuala selangor ke
alahhh, mcm jauh la pulak, tp berbaloi kot untuk anak2
dr masuk mall, dahlah skrg keje nak ngamuk je kalau masuk mall
maka bawak tgk monkey lg bagus
tq dina for recommendations

deena awanis said...

AJ : aku pun takut..rafique rileks jer..haha

kak lia : wuhoooo..rafique ada geng..haha..rafique mmg suka animals..tiap2 ari mesti nak nyanyi lagu old mac donald..=)

mama adam : kitorang bela ikan puyu jer..;-D

Khalilah, dayu : memang best..drpd masuk shopping mall, baik bwk anak gi tempat camni..bermesra dgn alam..haha..poket pun selamat..=)

ketikketok said...

banyak monyet eik..tak gigit? gambar rumah api tak de eik.. bercuti ke CH, singgah di Galeri BiGDee House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata. satu-satunya galeri microfungus aromaterapi nano di dunia!