long live!!!

Tuesday, August 9, 2011

Iftar Ramadhan week 1

Assalamualaikum...


i ni kunun2 jer lah sebelum start Ramadhan tu bercita2 nak masak everyday for lovely family..tapi hasilnyer, hampehss..sehingga semalam 8 Ramadhan, baru 2 hari jer yang i berjaya masak..


dimulakan dengan 1st Ramadhan we went to my brother-in-law's house in Bukit Indah, Ampang for iftar..just the four of us plus 2 lil heroes..pergi rumah dorang lepas balik keje, konfem2 laa i sampai untuk berbuka jer..takdenye nak sempat masak ke hape..huhu..


second day, berjaya masak kat rumah..menunya : ayam masak sweet sour & udang goreng tomyam tah pape..resepi belasah jer sebab nak buat butterprawn sebenarnya..tapi lupa nak beli breadcrumbs..hihi..yang penting hubbyku makan hasil air tangan isteri..rite??=)


3rd Ramadhan balik rumah MIL..emergency sebenarnya..sbb hubby sakit pinggang..nak balik urut ngan papa..tak kan laa lepas berbuka baru nak balik ke Meru sana tu kan??so, terus balik dan berbuka kat sana sajo..selamatlah lemak2 dibadan i daripada digunakan untuk melakukan aktiviti memasak pada hari itu..


4th Ramadhan gatai pulak en.hubby nak ajak pergi bukak puasa kat luar..off we went to Alamanda..ingat JM Bariani ada buffet, tp takde upenyer..dan pilihan sungguh tak tepat ok hari tu..JM Bariani, Alamanda punyer performance pada bulan puasa is macam hampeh!!just imagine, we reserved, ordered and made payment at 5.30pm..pastu gi laa round Alamanda sementara tunggu nak berbuka..kul 7.20pm, we all pergi sana, air belum sampai..makanan pulak hanya sampai selepas habes 2 slice cake Secret Recipe!!aroung 7.50pm camtu..GRRRRRR!!
tu kira ok lagi drpada orang yang tunggu nak order, tapi sebenarnya dia dah tak amek order masa tu..fheww!!if i was in their shoes, ada kot pergi report kat Manager dia ari tu..


sabar..sabar..seb baik bulan puasa..


5th Ramadhan is the 2nd day i berjaya masak..simple2 jer pun menu nya..sotong sambal ngan ayam goreng madu..jadi laa kan??makan berdua jer pun..asal ada makanan sudahhh!!yang bestnya, walau masak simple tapi hubby tetap makan bertambah2..i like lahh hubbyy!!


6th Ramadhan iftar beramai2 at MIL's house..SIL masak gak ikan pari bakar bawak balik umah MIL..i bawak balik kuih dari bazar ramadhan sudah..=) dasar menantu pemalas, gitu laa..


7th Ramadhan we went for iftar with my lovely girlfriends, Kak Mimi n Kak Dayah also Rizal..berbuka kat Kenny Rogers, KLCC..convention centre yer kawan2..kalau u all cari Kenny Rogers kat KLCC itself, memang tak de!!saje gi convention centre..orang tak ramai sangat..surau pun besar..bersih..selesa..=)



pasangan yang bakal kawen end of this year..uuuwww..cant waitt!! ^U^

pasangan sudah kawen..


pasangan tak leh kawen.. @_@


us..with the foods.
.

and little prince..muka kunun pasrah..padahal dok tengah melasak..snap pic tengok kamera jap, sambung melasak lagi..


since hubby tak puas hati tak dapat makan Chilli's on Sunday tu, semalam 8th Ramadhan we went to Chilli's pulak!!ngeee...me tak yah masak, memang on jer lah!!


menu of the day!! Rafique masak ashamm..;-D ANYONE???



My honey crispy chispotle chicken..yumsy!!all time favourite..


ni free menu for Rafique..=) my milk booster perhaps.
.


owhhh..just love this two molats!!muahhhhh...


hari ni nak gi pasar..nak masak..korang doakan laah i berjaya meneruskan misi tu..harap tak kecundang lagi..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

6 comments:

ain_nia said...

comelnye rafique, bulatnya,geram..pasangan xleh kawen tu klaka..hehe..

Hunny said...

lama gle tak makan kat chillis.sedapnye!

rafique tu memang sangat cute la deena.geram aje tengok.montels!

wardah @ fie shah said...

hahaha, samalah baru berapa hari masak kat rumah. selebihnya di rumah MIL. haha

Ayuraza said...

comelnyer rafique..moolat..hehe..owh..rafique dah panda buat homework ek?? hehehe

aziyana said...

telan air liuq mmenengok..hukhukhuk

Mrs Nageb said...

Syoknya...i melum start lg mkn luar waktu berbuka...nakkkk jugak...