long live!!!

Monday, August 8, 2011

OK Baby warehouse sale yang ok ok ajer...

Sabtu yang lepas adalah first time menjejakkan kaki ke baby warehouse sale..venue adalah kat Bukit Puchong, brand OK baby..sejujurnya kali pertama jugak i dengar brand ni when few blogging friends inform me..tak la teruja sangat nak pergi sebenarnya..sebab pertama, mr.hubby memang tak pernah nak approve kalau bagi proposal untuk ke warehouse sale bagai ni..sebab kedua, brand yang tak dikenali..maka, dalam tak berapa nak yakin tu, saje2 jer ringan mulut cakap ngan hubby TANPA sebarang harapan..but turns out, he said "pergi laa siap, jom pergi sana!!" WHAT???biar betul laki aku nih!!


tapi i ni kalau di offer pergi shopping, tak kan laa nak ditolak begitu saje???NEHHHIII HEYYY!!

So, terus laju2 siap..



sampai2 jer sana, terus rasa lega orang tak ramai sangat..ada laa dalam 40-50 orang kot..dapat parking pulak betul2 depan gate..syukurrr...

tapi malangnya, i agak sukar nak memilih barang kat sana..sebab pertama, khemah yang dia pasang kaler merah..sakit kepala..nak differenciate kaler pun susah..then, kualiti kain yang tak berapa memberangsangkan..disini, baru i tahu that i'm a fussy mommy..(baru sedar diri??)



mari kita lihat hasil pancingan ibu yang tak berapa gembira melihat baju bajan di sana:

1st row from left:

2 pasang baju tido (RM 5 x 2) = RM 10

2nd row (dari atas) :

2 pasang baju = RM 20
2 pasang baju = RM 15

3rd row :

10 helai baju + seluar + rompers (RM2 X 10) =RM 20

barisan atas from left:

1 X trainer cup = RM 8
3 X 100pcs baby wipes = RM 15

total damage = RM 88


konon laa tak berapa gembira, tengok2 dekat gak RM100 habes disitu!! huhuhu..harga siyes super murah..but still quality adalah sangat tak memuaskan..boleh laah di pakai as baju basahan kat umah baby sitter..lagi pun, kalau i tak beli karang, konfem mr.hubby punyer mood spoiled!!sbb jauh2 datang, berpusing2 cari jalan, last2 takde hasil pancingan..dan konfem2 laa len kali dia takmo dah bawak i pergi mana2 warehouse sale..


by the way, bila tengok harga asal dia kan..dalam RM 10-RM15..Baju yang sepasang tu plak RM19.90..kalau ikut harga asal tu, memang i tak beli lah..baik pergi beli baju World of Cartoon..kalau mahal sket pun, kain dia of good quality cotton..konfem tahan sehingga adik2 Rafique nanti..;-D

ini, my personal views lahh..

Kalau dapat gi warehouse sale Kiko ke..Poney ke..mesti best kann??tapi dapat ke harga camni ek??

daaaaaaaaaaaaa....

8 comments:

MrS. F!zA said...

aah samalah ngan akak..kalo rege dkt rm19.90 better gi beli yg branded skit..hiks..kalo rm5 utk jenama biasa2 ok la tu leh jgk wat basahan...syiok rafique byk tu baju baru dia..

eITA said...

tula....nk cari Poney sale yg murah susah skit...kalo tahu informla ye....

Mrs Nageb said...

kan..kan..kengkadang tak persana kan diri sendiri fussy lelagi bila barang bay kan..huhuhu :)

MyRule said...

Bbay OK ni ader jual kat Giant and tesco. X baper berkena skit ngan brand ni..sebab quality baju dia macam u cakap la..kureng..jenis kain panas kan..

PinkGremlin said...

Ada ternampak banner warehouse ni tp tu la tak pergi, slalu nampak dia kat Giant ada jual, kain mcm tak meresap sangat mcm yang you comment tu..Ah kalau ada Baby Kiko punya warehouse sale you tolong war-war kan ya :)

~BEE~ said...

warehouse baby ok tu sampai bile eh?

deena awanis said...

kak fiza : itu lah..seb baik time warehouse dapat murah giler ni..kalau harga retail tu, takkan dibeli untuk kualiti cenggini..

eita, pink gremlin : insyaallah..kalau tau, will inform u guys..

bee : warehouse sale ni sampai ahad jer rasanya..

Charles William said...

IBaby Shop in Singapore, online buy Strollers, Prams, Baby warehouse sale, playpen singapore, High Chair, Changer and a wide variety of baby products to meet your baby needs.For more resources about stroller sale