long live!!!

Monday, July 25, 2011

wondering???

sejak ada Rafique, perhatian i rasanya dah beralih 360 degree to him..
kalau ikut peratusan rasanya 20% jer untuk hubby..
another 80% is Rafique's..
masak memang jarangggggg sekali..
harapkan weekdays memang tak sempat..
balik keje laju2 kemas apa yang patut sebelum amek Rafique..
Rafique pulak memang kaki gayut..kalau dah tertido pun,
bila dia rasa ibu takde kat sebelah (takde tempat untuk ber'gayut') terus sedar..
bila dia lelap kejap2 tu, laju2 lagi i kemas2 apa yang patut..
gitu laa tiap2 hari..
hubby memang tak kesah i tak masak..bukan setakat tak kesah, siap tak bagi lagi..
dia kan konon nak diet..pastu pulak dia kesian kat i kot kelam kabut ngan Rafique..


tapiiiii...rasa cam sian pulak kat hubby...


most of the weekends memang we all akan ada macam2 plan..
paling2 tak pun, balik rumah MIL..
kalau dah balik umah MIL, mesti laa MIL yang masak..
takde maknanya i masak..
bukan malas, tapi segan..
kat umah MIL ada FIL and BIL and SIL gak..
segan laa kalau dorang masak masakan i yang ala kadar compared to MIL yang memang expert masak tu kan???
what if kalau dorang makan macam ala-ala kadar je??
i pulak yang kecik ati nanti..
so, baik tak yah!!HAHAHAHHA..

jauh dah merepek, back to citer hubby..
selain dari tak masak, i pun tak iron baju hubby..
mr hubby i gi keje pakai t-shirt jer..
kekadang tu, kalau rasa bersalah menebal, i iron gak kemeja untuk hubby pakai gi keje..
tapi hubby tak bagi.sebab dia kata, dia naik motor, pakai jaket, kedut gak!!
tak iron kan baju, tak masak, jadi ape jer laa yang i buat untuk hubby???

buatkan air jer la..=)

i ingat bulan puasa nanti i nak usaha gak masak..
sediakan makanan untuk orang berpuasa kan dapat pahala..
untuk suami sendiri pulak tuh..
u all doakan lah i berjaya atur masa untuk itu..
kalau ada tips, tolong share pleasee..


p/s : hubby i melancarkan misi nak berhenti smoking mulai hari ni..doakan dia berjaya yer..=)

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


6 comments:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

btul deena.. bile ade anak kecik kan.. rase cam 'pilih kasih' plak ngan hubby.. kekdg rase bersalah sbb tak byk spend time ngan hubby... huhu

rania pon cmtu gak kalu time tdo... mesti nk ade mama die sebelah... kalau tak, kejap lg konpirm dgr die nanges.. cari mama die.. alahaii..

nieza ade jugak masak skang ni... nieza cari menu yg cepat masak.. ataupon just main campak2 je, letak atas api... huhu.. bunyi cam malas kan tp itula keadaan nieza skang ni.. tak bley duk dapur lame2... itu kalau weekdays..kalau weekends biasenye nieza masak bile time die main... mase tu en hubby monitor die, so leh la nieza masuk dapur masak... sblm tu make sure die kenyang n dh mandikan die sume..

tp dlm peti always stand by ayam yg ayamas punye... huhu ;p

deena awanis said...

nieza : sama laa..ayamas tu ada jer..standby..kalau malas nak beli, goreng ayam tu, masak nasi makan ngan kicap n telur goreng..kahkahkah..giler bujang!!

juelee said...

mmg betol tu deena tapi me jenis tak suke makan kat luar huhu so akan usaha gak masak..

normally bk keje hubby monitor rayyan em cepat2 masak.. masak menu simple je..
kalau masak asam pedas masak lebey tok 2 ari so besok tinggal goreng sayur je..

kalau wiken me bangun awal tok masak so by the time rayyan bangun all dah siap..

kt boleh insyaallah boleh.. hehehe mmg penat sket tapi pahal banyak kan? hehehhe

aziyana said...

sama la kiter mmg jrng msk dh skrg..hubby plk jnis xkisah, lg la..husna pun sama klu xder kt sblh cm tau2 jer walau mta tutp tp mrengek2..last2 die tdo kol 8 kiter pun tdo kol 8 jugk le..
buln pose ni dok thu la ghane harap2 boleh bgn pg masak sahur n masakutk berbuka

PinkGremlin said...

Deena,
Samala, tumpuan asik kat baby, duk terfikir2 apa agaknya hubby i rasa..tak pernah tanya tapi rasanya dia faham la kot. Hihi. Tang hal masak, dah lama kita pencen sbb baru nak masuk dapur ada orang mintak nak gayut nak tidur, by the time habis gayutan tidur dah jam 10 lebih, mcmana nak masak kan. Skrg hubby yg tolong masak simple2 je pun. Sebenarnya miss nak masak, walau tak pandai mana!!! Hehe.

MyRule said...

Sama la.. i lagi la..dok jauh ngan hubby and baby. Weekeday belah malam..hubby jaga and tido sekali ngan baby.

Hujung minggu memang x masak..huhuuh

Hubby gi keja pakai tshirt and jeans je.

Air? KAdang2 hubby buat sendiri..huhuhu..

adeii...sedih plak rasanyer..sian kat hubby