long live!!!

Tuesday, July 26, 2011

practicing for the second baby..

wallah tajuk takley blah..saje nak bikin tersebar khabar angin konon i dah pregnant for our second baby..ececehh..macam lah ada orang kesah..ko ingat ko artis??

honestly, i'm not yet ready for that..simple maths..sekarang Rafique 10 bulan..let's say i'm preggy now, he'll be a brother at the age of 1 year 7 months old ++..wehhh..keciknyerr laa nak dipanggil abang..cam kesian jer i rasa..mesti jadik cam tak cukup kasih sayang..

cuba tengok kejelesan abang itu dalam pic kat bawah ni ha..


mula2 tengok dari jauh jer...


ibu, jangan laa dokong baby tu...dokong Rafique laaa.. - kata Rafique..

yang dalam picture tu, Damia Zahraa anak dara si AJ-the-mommy..i pergi tengok baby dia last Friday..dek kerana jeles tu, hampir laa jugak nak kena penampar Rafique..shian baby Damia..
dah 10 bulan i tak pegang baby, rasa macam kekok pulak pegang baby yang kecik comey ni..baby Rafique tuh dah tak terlarat nak dokong pulak..


tapi i rasa, mesti ribut kot umah kalau i ada 2 orang anak camni..kang baby nanges..kejap Rafique nak susu..jap lagi sorang berak, sorang nak makan..huiihhh..pening2..cemane laa gaya agaknya orang yang beranak tiap2 tahun tu ek??ada 18 kaki tangan ker??hihihihi..

meh tengok hubby i pulak practice ada anak 2 orang..

let's pretend Rafique dapat adik lelaki..yang besar tu Rafique, Rafique sekarang ni adalah adik Rafique..konon2nyer la...hammmbekkk dua2 nak duduk atas riba..kalau yang kecik 10kg, yang besar 15kg..tak yah exercise angkat dumbell dah..2 orang ni pun cukup laaa..ibu??memang tak terlarat laa nak riba dua2 camneh..patah peha i!!

time single dulu berat 47kg..dapat anak sorang berat sekarang 43kg..kalau anak 2 orang, tinggal 39kg..kalau 3 orang??kalau 4 orang??memang terbang ditiup angin agaknyer..



siblings rivalry eh??

yang si bulat sorang lagik tu anak buah hubby..Danish Harraz, 2 years 2 months old..
these 2 little teletubbies always make my days..
and unforgettable my mr hubby yang tak berapa nak teletubbies>> he's one of the best thing happen in my life..

tapi kan..tapi kan..seronok kan tengok orang yang anak berderet tu??boleh pakai baju sama..bila dah besar dorang boleh jadi kawan..borak pasal study, boypren..bukan macam i, adik jauh sangat umur..takde geng..sekarang i dah beranak, dorang baru sekolah menengah..tak best..tak best.. tak best..

anyhow, i'm still not yet ready..mungkin 2 tahun lagi..mungkin 3 tahun lagi..ikut perancangan mungkin lepas i dah settel phD..tapi kalau Allah memang nak bagi rezeki itu, kami tak tolak..insyaallah akan terima dengan hati terbuka..

~kita hanya merancang, DIA jugak yang akan menentukan~
WALLAHUALAM

u all pulak cam mane??dah ready for next??;-p


4 comments:

wardah @ fie shah said...

teletubbies besar eh..haha

MyRule said...

bagi i kita merancang..but Allah know the best for us.. :)

My Azie said...

comelnyer rafique..nway, rindu GMJ! :)

intan azuzarina said...

comel je gamba rafique nk ibu dukung gak..cm jeles tgk ibu pegang baby kan...