long live!!!

Friday, July 22, 2011

COSH 2011

isnin dan selasa lepas sunyi sepi kat blog dan facebook coz i'm attending Conference on Occupational Safety and Health (COSH), 2011 kat KLCC..2 hari berturut2 mengharungi jem pergi dan balik..timbul pulak rasa kagum kat orang yang mengharung jam tu tiap2 hari...maklum lerr, i dah bese gi opis 5 minit je drive from home sweet home..sedih gile bila sampai umah kul 8.30 malam melihat my prince charming dah tergolek tido tak berbaju pulak tu sebab mr.hubby kata Rafique takmo pakai baju lepas mandi tadi..huhuhu..belasah ler labuuuu...hari ni kul 4.30ptg terus nak cabut cepat, n terus amek Rafique n nak gomol puas2..=)




parking kat KLCC RM23.00 dari pukul 9pg sampai 6 petang yer kawan2..pitam tahu..seb baik bley claim..seb baik jugak conference 2 hari jer..mesti orang yang keje kat KLCC gaji dia RM18K sebulan sebab duit parking jer dah RM500.I keje lam hutan, parking FREE!!*walaupun begitu, tiap hari merungut malas nak gi keje sebab susah nak cari parking* maka, kalau keje kat KLCC mesti lebih banyak alasan yang wujud untuk malas gi keje..maka, bersyukur kejap i keje dalam hutan.




oh..oh..oh..sekarang rasa ada sikit neves memikirkan pergerakan jarum penimbang berat badan kalau badan ku ditimbang..asyek makan jer sepanjang conference tu..dah ler banyak cakes, pastries etc..tahu jer laa kalau dah hantu coklat nampak choc cakes...TERKAM!!! Tambah pulak makan FREE, automatic jadi terlebih berselera untuk makan..tapi time lunch first day jer tak berapa best, makan chinese food..nasi goreng almost basi pulak tuh..euwwwww!! tambah pulak duduk semeja ngan strangers, borak pulak pasal nations..mak aihhhh, memang terbantut selera makan i..second day, duduk semeja ngan my seniors from UPM (degree), baru syiok makan..nak borak pun tak payah nak cover2 punyer..=)


ni kunun2 tengah khusyuk dengar talks laa ni..padahal berlakon jer suh orang snap pic..kihkihkih..sonok gak sekali sekala pergi conference ni, dapat upgrade knowledge..dapat new contacts..dapat "tak yah masuk opis"..itu yang paling best tu!!


and...dapat jumpa kawan2 jugak..ini Eita adalah ex-coursemate masa degree dulu..usually ramai gak my coursemate gi COSH ni..but this year ada 3-4 orang jer from my batch..senior2 jer yang ramai..or mungkin gak tak terserempak sebab approximately 1300 peoples were attending the conference..lautan manusia disitu..

yang kurang best ialah sebab i tak dapat hadiah lucky draw..hadiah bapak best..Galaxy Tabsss and IPadsss2!!*nampak ssss disitu..itu maknanye BANYAKKK!!* tapi sebijik pun tak mengena..sumer laki jer yang dapat, takde langsung pompuan..frust jer tau!!gender discrimination ke ape ni??mentang2 laa pompuan sikit jer pergi COSH, sorang pun tak kena..hubby kata dorang tu dapat pasal dah 10 tahun pergi COSH..kasik chance lahh..nanti bila kita pun dah masuk tahun ke 10 pergi, insyaallah ada rezeki jugakk..hampehhss..


paling best ialah orang asyek ingat we alls students!!auwww..perasan muda kejap ok..siap terperanjat and tak percaya bila cakap dah ada anak...VANGGA sat disituuu..*sambil kelip mata ala2 mengada*


by the way, sebab 2 hari tu i balik umah asyek kul 8 malam maka hubby laa in-charge amek Rafique..and jaga Rafique sensorang smapai i balik..yang tak tahan tu dia kuarkan statement berlagak " u jaga rumah ke, i jaga rumah ke, sama jugak..bersih gak rumah.." ececeh...kunun nak cakap dia pun boleh handle Rafique n rumah sensorang la tu tanpa merungut..sebab selalulnya dia yang balik keje lewat..balik2 jer isteri ni dah siap sumer (tapi merungut penat >> saje nak mintak belas kasihan hubby) kecuali bilas CD rafique sebab tu memang tugas dia..so, in that part dia menang laa..sebab i balik jer, dia dah siap basuh botol Rafique, kemas rumah, sapu rumah, siram pokok bunga etc etc dan bilas CD skali..clap3 to u encik hubby..GOOD JOB!!


2 hari jer tu..boleh laa berlagak tak merungut.cuba kalau tiap2 hari, konfem mulut dia pun dah bising cam mulut i gak..kahkahkah..


k laa...nanti nak cite pasal gi visit baby Damia pulak..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


3 comments:

e.l.i.z.@ said...

5min jah opis nge umoh? meme sedap sungguh la gitu..br menghargai tempat kijo sdiri dih hihi..

perghh parking klcc rm23? hohoh meme gaji sek dio 18k la gitu gak ..

haaa dpt title student, best dih ore igt kito mudo remajo..tu keli xsero nk masuk 30 tuh :P

deena awanis said...

betul tu kak eli..kalau ore ingat student rasa macam muda sokmo..i like!!

e.l.i.z.@ said...

hahahha mesti doh suko..xpo, berjiwa muda nati muko pun napok mudo ;)