long live!!!

Wednesday, June 22, 2011

Evergreen Laurel Hotel, Penang


hellooo!!

i'm back already...hari ni bekerja tapi otak masih kat umah..
1st entry about Penang, mai cheq story mory about the hotel where we stayed for 2 nights..
this Evergreen Laurel Hotel is situated along the Gurney Drive..just opposite the beach..sooo, i dont need to spell more about the view, ITS MARVELLOOUUSS!!!kalau room ada balcony, sure lagi best sebab dapat smell the fresh morning sea breeze kan???


our king sized bed..dirasmikan oleh Y.A.M Tengku Rafique Zaquan untuk menukar pampers setelah poo poo sebaik saje check-in..huhuhu..spoil mood betul..hihihi..




toilet pun best..clean, air laju jer..ada bath tub..cuma yang tak best part toilet, xde paip kat toilet bowl..lemah betul laa...i'm not in the category yang boleh wipe2 pakai tisu jer tauuuu..hampehss..


tiap2 petang, kejenyer tak lain tak bukan berenang a.k.a berendam di pool..ibu ngan ayah gilir2 untuk ke sauna or jacuzzi coz it is separated for male n female..plus tak ley bawak children under 18 years old..jacuzzi dia pun besar..ada hot n cold jacuzzi..then sauna and steam bath!!all are complimentary..seronok laa we all..nak pasang kat umah tak mampu..nak gi spa, tinggal niat jer..time2 camni laa kiter guna semua facilities yang ada..dah bayar mahal2, make sure it worth the money laa!!


kat sauna n jacuzzi x ley bawak camera..so, no pic la..


bukan untuk parents jer ada facility, for kids pun ada playroom..which is very spacious..and clean..i like..if u all nak gi romantic candle light dinner ke..nak tinggal baby or kids for a while, boleh request for baby sitter..so, they''ll take care of your baby while you guys enjoying your couple sweet time..tapi we all xde laa tinggal Rafique pun..pics below Rafique with my UPM's friend, Kak Jenn who went there to meet Rafique..she's now in USM, Penang..



all in all, i gave 5 stars to this hotel..the cleanliness, the friendliness of the staffs, the foods..sume i like!!kalau u all ke Penang, boleh laa try to stay at this hotel..mesti puas hati..=)

daaaaaaaaaaaaaaaa....

8 comments:

MrS. F!zA said...

rajinnya pergi cuti2 msia..hihihi kemain suka lg rafique

deena awanis said...

kak fiza : cuti2 mesia jer r yang mampu sekarang ni..

Mrs Nageb said...

Syoknyaa cecuti kan....ddpt relaks dari stress keje nih..huhuhuhuhu

Ainul said...

ainul selalu dok kt tg bungah sbb husband nk dok tepi pantai.tp menarik gak hotel tu.

My Azie said...

semua gambaq rafique comel giler!!
thanks for the jeruk..:)

deena awanis said...

khalilah : tp bila masuk keje balik, rasa macam nak cuti lagik..hihihi

ainul : x reti sangat penang ni..belasah jer..ni pun tepi pantai gak..tapi pantai yang tak ley mandi..

kak azie : humppphh..bila tengok balik dlm kamera, asyek muka rafique jer..gambo mak dia nih, xde pun..huhuhu

NURUL JAMIAN said...

lama daku tak pergi holiday en suami asyik bizu sajooo dina

CassiaSiamea said...

lama x lepak gurney drive..