long live!!!

Monday, June 20, 2011

hancur berderai hatiku..

sob..sob..sob..

kunun pergi holiday nak gembira2, sekali prangggg!!!


cermin kete pecah di hari pertama kat Penang ni..
itupun selepas perut kenyang makan nasi kandaq tengah hari semalam..adoiii laa..
maka, in conjunction with Father's Day semalam, this must be unforgettable 'present' to my hubby..huhuhu..

kenapa jadi macam ni???we all pun tak tahu..
lebih kurang setengah jam sebelum benda ni berlaku, we all park kete kat Nasi Kandar Subaidah, kat Gurney Drive..lepas settle melantak nasi kandaq, kunun nak pergi botanical garden..sekali pergi kat kete, nampak macam berkilat semacam jer cermin tingkap kat bahagian co-driver..sekali tengok..sudah retak 12 ribu rupenyer cermin tuu..


nak kata ada orang mesin rumput ker, terpelanting batu, xde pulak..in happen just like that..seb baik ada tinted, so tinted laa yang "hold" serpihan2 tu..kalau tak konfem dah berderai ni..nak nanges pun ada tengok cermin tu jadi camtu..mahu nyer tak nanges???dah nampak dah duit bakal berterbangan begitu saje..hancur berderai hatiku seiring dengan cermin retak seribu tu..dah kena cancel project nak bodek hubby gi Mothercare Mid-Year Sale..huhuhu


sekarang hubby pergi seminar..petang karang habes seminar baru hubby pergi repair cermin tu kot..sebab semalam ahad kan workshop tutup..me n Rafique dok kat hotel while waiting for my friend to come...sape lagi dok penang ?? jom bawak we all pergi jenjalan..


daaaaaaaaaaaaaa...

13 comments:

Dayu said...

huhuhuh
bila jadik benda2 gini mmg frust
dgn duit nak kena kuar lg
tapi luckily tak jadik masa u olls dlm kete..

~MaMa AdRiAn FaRiQuE~ said...

sy dok penang....stay kt hotel mana??

Mrs Nageb said...

Deena,kat penang kalau tak silap mmg selalu jd gini,mcm ada sindiket..tak baper sure,tapi penah dengar org citer..sian kat u..

lia said...

adehhhh mmg bderai hati ginih....

Alhmdlh kalian sekeluarga x apa2...

QaSeH KiTa said...

sedihnya hati bila tgk ini berlaku... ia pun pernah terjadi pada saya masa balik kerja dengan tgh penat2 ni...tapi terpaksa terima jugak apa yg berlaku walaupun ralat sangat rasa di hati..

rizaros said...

ya allah kak,.. sabar yer.. mungkin tkna batu kot... wani duk png.. kt hotel mna??? mothercare??? wah bestnyer.. cntik brg2 dia...

My Azie said...

sabo je la!!

Farhana Basri said...

sapa la punya kerja tu, bukan nak say sorry ke apa. -.-'

deena awanis said...

mama adrian farique & rizaros : kitorang stay kat Evergreen Laurel..

Peri PiA said...

sabar ye,pekara mcm ni sekelip mate je berlaku

deena awanis said...

pia : kecuaian diri sendiri..kitorang rasa orang pecahkan cermin kete sebab nak amek netbook..=(

wardah said...

ye ke Dina? Nasib baik tak dpt amek ye notebook tu?

ellisya said...

adoi..
mmg hancur hati sehancur cermin tu klu jd cmnih..
terbyg2 duit yg bakal melayang2 tuh..
hurm..sabar bnyk2 k..
dugaan..