long live!!!

Thursday, June 23, 2011

foooodddssss!!!


this penang trip was all about foods actually..memandangkan hubby got seminar on Monday & Tuesday..Ahad pulak cermin kete dah kena pecah, maka memang xde jalan ke mane2 la..just lepak kat hotel..mari lihat some of the foods i managed to snap..lain memang tak sempat..bizi melayan Rafique Zaquan..

pekena Nasi Kandaq Subaidah kat Gurney Drive as soon before cermin kete kena pecah..

ni hubby punyer..

this is mine..except for that egg..hubby suh letak bagi nampak meriah biler amek gambo..motip??suka hati la..layan kan jer...yang penting, ayam masak merah sangat best!!tapi sotong goreng tepung tu rasa macam batu goreng tepung..keras!!harap kepala jer banyakk..


minum petang kat one of kedai mamak kat Gurney Drive, just 2-3 minutes walk from Evergreen Laurel hotel..

pasemboq..hubby kata tak best sangat pun..i personally memang bukan penggemar rojak..maka, rojak tak meninggalkan sebarang kesan dalam hidupku..hihihi..

agak kecewa tak dapat cendol..maka ais kacang pun jadik ler..tu pun x best sangat sebab ais nyer tak kisar halus..

yang ni sangat satisfying!!my all-time-favourite cheese nan with tandoori chicken..nyum nyumm..sodaaapp..



next is Padang Kota Baru..before went here, kitorang dah pusing ke Padang Kota, tapi macam xde ape pun..nampak ada van2 yang jual tepi jalan jer..jual naget, air camtu jer..xde pun nampak mee udang ke..pasemboq ke..cendol ke..i tak puas hati tol tak jumpa cendol sepanjang kat Penang..bukan cendol glamer ke kat Penang???

so, here's the mabeles mee udang..ada 5-6 ekoq udang besaq2 dalam tu..harga RM7 sepinggan..agak mahal tapi memandangkan rasa dia bley tahan, maka lupakan pasal harga..

yang tak boleh lupa, ialah udang n kepala sotong celup tepung barang secebis dua (dalam pinggan putih tu, nampak tak???) berharga RM 11!!!terkejut sat cheq..kalau mahal, tapi sedap x kesah laa kan..tapi again mengecewakan seperti kat Nasi Kandaq tadi jugak...tapi yang ni bukan batu goreng tepung, span goreng tepung pulak..liat!! dua kali hampehh..

orang kata Penang punyer sotong and udang goreng tepung mabeles..tapi i asyek kena camtu jer..frust tau!!ke nak kena gi makan kat hotel or restoran yang eksklusif baru dapat yang best??haiyaaa..itu macam, i makan kat KL jer la..maka, kesimpulan untuk udang n sotong goreng tepung, I WANT TO GO TO TERENGGANU!!!

buruk haih muka nih..pucat lesi..seb baik mee udang sedap..dah laa dapat udang double..hubby ku tak suka udang..dia makan 2 ekoq, lain cheq yang kebaih..betul ka slang cheq ni???=D

tu jer laa..citer makan yang bergambo..yang lain, bekfes kat hotel kelam kabut ngan Rafique yang sibuk nak capai itu ini, memang xde makna nak snap pic bagai..yang penting bekfes kat Evergreen Laurel hotel, memang best!!varieties..dari nasi lemak, sampai laa roti canai, siap ada sushi lagikk!!tapi i tak makan la..hihihi..

daaaaaaaaaaaaaaaaa..

14 comments:

Mrs Nageb said...

wow!enjoy the foods...ye la kan..susah moh cari yang bebetul gedebom...kita tak familiar ngan area tuh kan..btw,dpt jalan2 tuh dah cukup gedebom kan..kan.. :)

HANI IZWAN said...

setuju, sotong celup tepung kat tganu je plg best so far..^_^

-dari org sejati tganu-

deena awanis said...

khaleelah : what to say??redha jer laa..=(

hani : yeahhh!!balik raya nanti mesti nak lalu t'ganu..makang ikang n sotong celup tepung!!

~MaMa AdRiAn FaRiQuE~ said...

nape x ckp nk mkn sotong goreng tepung, pasemboq bagai...ni org penang sejati boley tunjukkn tmpt...aritu iza tnya dina x reply kt fb...klu x mmg da boley bwk gi tmpt mkn sedap2....

kt penang mmg ada setengah tmpt mkn x sedap...

xper la...next time klu nk dtg roger k...insyaALLAH, iza boley bwk pi tmpt ikan bakaq sempoi punya...hihihi!!

Shu Shinju said...

sian deena... bukan ape..xde tourism guide yang nak tolong bawakan tempat makan yg sedap2...

so sorry, shu pon x sempat jumpa deena...

nanti dtg lagi k..leh jumpa..:)

nanonano said...

haha tgk gmbar sotong tu pun dh bley agak keras smacam :p

mamamarissa said...

OMG, rasa nak pengsan tgk pics food nie :D

Fadilah R. said...

biase nak jumpe tpt yg best mmg kena tanye org sane kot. kadang main terjah je result dia mengecewakan. kita akan pi penang lagi soon. tahun ni dah berapa kali pi ntah.

My Azie said...

teringat pulak time gi penang, makan char kuey teow..bertambah2..udang mmg besar dan fresh giler!

deena awanis said...

iza, shu : xde rezeki nak jumpa, n takde rezeki nak makan sodap..next time insyaallah..

fadilah : next time pergi memang kena plan baik punyer..huhu

Atiqah Adnan said...

macam2 food ade.. paling qa x bole tahan tengok rojak tuh.. ^^

NURUL JAMIAN said...

adui sedapnyaaaaa

e.l.i.z.@ said...

semua mknn pelik2..x behi keli hihihi

deena awanis said...

kak eli : pelik2 pun tak ley lawan nasi dagang jugok..hihi