long live!!!

Tuesday, December 28, 2010

Rafique @ Lopo Blue River

u all pernah dengar Lopo Blue River?? i pun first time dengar walaupun tempat ni dekat jer ngan rumah..Lopo Blue River ni sebenarnya dekat area Sungai Congkak jer..cuma this is a private area..orang yang sewa chalet jer boleh masuk ke sini..macam Agrotek Resort jugak laa..so, lebih bersih dan terjaga lah tempat dia..dan paling best x packed sangat macam kat public river tu..


apa2 pun, kiter posing dulu yekk...this is the first time for Rafique pergi picnic actually..


ngan ayah pulak..


inilah orang2 yang menyewa kat chalet tu..we ols menumpang jerr..pergi pun bawak perut n ais jer..hihihi..


sementara tunggu makanan masak, Rafique isi minyak dulu..=)


makanan lom masak??? ok..rehat jap..nak landing kat kerusi malas cam kat beach xde, seb baik ada secure sleeper nihh..


the foods!!!yummmyy!!!i makan sket jer..malu lah nak tambah sebab segan i datang sehelai sepinggang..ngehehehe..pastu balik cam nyesal giler, terbayang2 ikan bakar yang super yummy tuhhhh...


first attempt masukkan si kecik dalam sungai..ngan ayah jer lahh..ibu x bawak baju spare pun..

sejukkkkkkk...


best r air sungai nehh..nanti ayah bawak Rafique lagi yer..


dah penat mandi manda, kita tido pulakk!!!penat betul gaya tido my little soldier nihh..


sebelum balik, makan eskrem dulu..Rafique x puas hati tu, ibu ngn ayah makan x bagi dia..hihihi..

risau jugak takut dia demam sebab berendam dalam air sejuk tu..tapi alhamdulillah, he's fine..=) boleh laa pergi lagi len kali..hoyeahhh!!!





15 comments:

Peri PiA said...

tak pernah tau...seronoknya ;)

Hanis MY said...

syoknya piknik, makanan nampak sgt superb! hoyeahh dah bley g holiday hehe

Liyana Lunia. said...

OOO ibu kejam ye? mkn sedap2 tp rafique tak dapat pun mkn wuuuuuu

e.l.i.z.@ said...

wahhh sedap nyo picnic! x sejuk ko rafique mandi air terjun tuuu hehhe

LyNn HaMzAh said...

dah lama betul la tak pergi picnic...memang syok kalau dapat gie picnic nie...lebih2 lagi kalau dgn family...

Hunny said...

rafique bleh tahan air sejuk ek?kalau adrianna, mau bergema satu chalet tu..heee best nye mandi air terjun.makanan sume nampak sedap giler!

i link you kt blog i tau hehe

Peri PiA said...

mama deena lupe la....jmpt dtg sini ek =))

http://pia-pinkylita.blogspot.com/2010/12/blogger-popular-masakan-bagi-pia-award.html

deena awanis said...

~hunny~

rafique pun x tahan sangat sebenarnya ngan air sejuk..kalo kat umah still mandi air panas, tapi masa mandi sungai x nanges pulak..hihi

thanks for the link..will add u in my link too k..=)

deena awanis said...

~pia~

thanks for the award..

deena awanis said...

~liyana~

auntie liyana, rafique x kesah ibu x kasik.nanti rafique drink milk ngan ibu, rafique dapat jugak rasa..hihihi

puterihannan said...

haish!!! takleh betul tgk air2 sungai nih... tgh gian nk berendam... sabo..sabo.. :D

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

my dear, rafiq pakai diapers ek. ok ke eh. kalau yak yak tak bocor ke

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

mandi manda. syokkkkk hehe

deena awanis said...

~puterihannan~

sabo yer kak..tunggu baby kuar n abes pantang dulu tau..hihi

deena awanis said...

~khai~

aah..rafique pakai cd..so far ok..xde masalah..sama cam pampers biasa gak..change every 3-4 hours..xde masalah bocor..=)