long live!!!

Wednesday, December 29, 2010

Rafique @ kenduri

last sunday was the first time for Rafique attended a wedding ceremony..=)

risau jugak nak bawak my prince charming ni pergi kenduri..coz he's a kind of putera lilin..x tahan panas..kat rumah pun, boleh berpeluh kalau pasang kipas slow..kalau takat berpeluh x pe lah..ni kalau dah marah, memang satu set ngan melalak punyer..kang x pasal kelam kabut kenduri orang dek "suara merdu" Rafique tu kan..

tapi sebab last sunday agak mendung, x panas sangat, hubby cakap ok..tapi kena makan cepat2 lah..

thank God he behave that day..=)


sibuk tengok orang ramai sangat..


pastu sibuk tengok orang makan tapi x kasik dia..hehehehe..seb baik laa baru 3 bulan. kalau x, konpem ibu suap Rafique nasi minyak yang sedap tuu..kuat makan kot si kecik ni bila besar nanti..kalau tengok orang makan, muka dia bukan main excited..terliur agaknyer..

makanan on that day sangat marvellous..lauk sumer sedap2..nasi minyak, ayam goreng berempah, rendang daging, dalca, acar buah..ohhh..kalau x silap ada 2 jenis rendang ari tu..ada cendol n kuih muih jugak..all looks tempting!!ikut hati nak jugak snap pic of all those dishes tapi ramai sangat orang amek makanan masa tu..kang orang cakap jakun x pernah pergi kenduri pulak..so, xde pic lahhh..

mula2 tu cam segan i nak amek banyak..dah ler kena amek 2 pinggan (1 lagi untuk hubby)..seb baik i x wat malu2 nak amek lauk banyak2, kalau x konpem menyesal!!!hahahaha..

kesimpulannya, makan dengan puas hati!!nyumnyum..


haaa.ini laah pengantinnya..cik hani..oppsss..dah jadi puan hani laah sekarang..she's my classmate masa kat Matrik Pahang.. kenduri ni at her hubby's side..x berkesempatan lah nak gi on her side..jauh nun di Terengganu..so, pergi Bangi jer lah yer..

Hani,
thanks for inviting us..
u look so gorgeous laahhh..
Selamat Pengantin Baru to u n hubby..
Moga kekal ke anak cucu..
cepat2 dapat baby, nanti boleh kawan ngan Rafique and AJ's junior nanti..=)


6 comments:

Peri PiA said...

hehe comel jer t-shirt rafique pakai

Hanis MY said...

bestnya boleh g wedding my ex student, finally tahu jugak relationship deena n hani ni... selamat pengantin baru gak to hani aka burd...

deena awanis said...

~pia~

rafique say thanks to auntie pia..=)

~kak hanis~

hani student kak hanis??what a small world!!hehehe..

Shu Shinju said...

selamat pengantin baru hani..

rafique comel..rambut terpacak..:)

LyNn HaMzAh said...

selamat pengantin baru utk hani...

puterihannan said...

burppp!! kenyang rafique makan nasi kenduri via u of course... :D