long live!!!

Tuesday, August 24, 2010

mummy mengidam nak makan ape yer??

hai prince charming..

hari ni kan..mummy x puasa..huhu..bukan salah awak pun sebenarnya.salah mummy ni yang x sedar bangun sahur..sedar2 jer dah pukul 6.20 a.m. tu pun sebab awak "kejut"..dah kelaparan anak mummy ni masa tu eh?? shian anak mummy ni.. dah 2 minggu asyek makan kul 5pagi,tetibe pulak ari ni xde ey??

so, disebabkan pagi2 buta lagi perut mummy dah berkeroncong giler, i don't think i'll manage to stand it sampai petang..maka, dengan itu ada gak ler lobang puasa mummy this year..x per la..nak wat cemane kan..kesian pulak anak mummy ni kalau nak kena tunggu sampai 13 jam lagi..hohoho..pandai sungguh ur mummy ni mencipta alasan..

ok laa..hari ni, mummy nak citer kat awak tentang apa yang mummy mengidam sejak mummy carry awak..first sekali yang mummy rasa naakkkk sangat makan is nasi minyak yang tok ma buatkan..punyer laa banyak nasi minyak jual kat KL n Selangor ni, tapi mummy tetap nak makan nasi minyak yang tok ma buatkan jugak!!hehehe..

and...

it's ur luck!!
kebetulan on that weekend ur tok bah nak datang sini..so berjaya laa mummy mengimport nasi minyak all the way from Kelantan tu..yang heran tu, padahal masa mengidam tu mummy tengah x selera giler nak makan makanan lain yer laaa, sebab sumer yang makan, kuar balik kan.. tapi bila dapat nasi minyak yang tok ma buatkan tu, siap bertambah 3 kali mummy makan..n miracle again!!x muntah langsung pun lepas makan nasi minyak tuh!!!WAHHHH!!
you really should thank your tok ma for that tau...


hurm..the second thing i craved for was pulut kuning..betapa laa susah giler nak mencari pulut kuning time tu..padahal, selalunyer ada jer orang jual pulut kuning kat pasar malam..tapi boleh pulak time tu asyek xde jerr!!dugaan..dugaan..

ayah laa jadi mangsa mummy..asal nampak pasar malam, mesti mummy suruh carikan pulut kuning..finally, hasrat nak makan pulut kuning & rendang daging dilunaskan oleh tok ma jugak masa buat kenduri kesyukuran kat rumah kita last May..so, awak memang kena sayang tok ma banyak2 tau..dua kali tu tok ma selamatkan awak dari air liur meleleh!!hikhikhik..


dua tu laa yang serious case punyer..yang lain tu biasa2 jer laa..masa awak 6 bulan, mummy asyek nak makan chocs jerr...x kesah laa apa jenis coklat dan choc cakes, memang look tempting on my eyes!!hehehe..no wonder i gain quite many pounds that month!!huhuhu...

see these chocs..tempting kan?? that's why mummy langsung x salahkan awak masa mummy "crazy over chocs" tuh!! =D

lagi satu yang mummy ingat, mummy mengidam nak makan Mc Donalds tengah malam buta..kul 1 ke 2 pagi camtu..dah ler sebelum tido tu, mummy gaduh ngan ayah.tup tup kul 2 pagi mummy kejut dia sebab lapar giler n rasa nak makan Mc Donalds!!hahhahaha..seb baik ayah x balas dendam wat x tau jer kat mummy..so, keluar laa kami pergi beli Mc D kat drive thru pada kul 2 pagi tu..

I ate Mc Donalds almost every month jugak even during pregnancy..hope u won't turn out having those "kuih lapis" laa yerr..aiyakkk..

the latest one, last week mummy asyek dok teringin nak makan kurma daging..nak masak, mummy bukan reti..lagi pulak, ayah awak tu bukan suka sangat pun kuah bersantan camtu..cari2 kat bazar ramadhan pun, macam x berkenan jer tengok kuah yang cair tu..last2 skali, last saturday, ur mak long masak nasi tomato siap ada daging kurma..HOYEAHHH!!ape lagi??mummy memang serang habes-habesan lerr..alhamdulillah..murah rezeki anak mummy ni yer.. =)

so far, apa yang mummy crave, sumer mummy dapat makan..n thanks to u too sebab x buat mummy mengidam mende pelik2 like nak makan sabun ke..selipar jepun ke..hahahha..

p/s : harap2 nyer xde laa anak mummy ni meleleh2 air liur nanti.. ;-D

love u baby..muaaahhhsss..

18 comments:

Puan nadxoxo said...

Deena org kelate ko? Hihi. Dekat la kg kita :P

Nad mengidam choc2 masa last month! Asek terbayang2 je mknn yg berunsurkan choc. Hehe. Now dah kurang kot. Tapi kalau ada org sua Nad amik gak kot haha

MrS. F!zA said...

deena kelate kt mana? amboi2 mummy ni mengidam banyak nau.. kfza pregnant dulu lgsg tk ngidam... hehehehe

Peri PiA said...

alolo cian mummy n putera idaman :)

ye la,jgn paksa.. wah kelas baby dpt dpt mcm2

take are

ciare (^_^)v said...

wuaahh pulut kuning dgn rendang tu nampak sedap. woo woo

Mrs Nageb said...

selamat lah yo...ngidam yang tak susah mano :) huhu..i sendirik pun tak tahu i ngidam apo :)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

byknye ngidam..hehehe nieza lg byk kot... dh lupe dah..kuikui..tp still ade 2 benda tak dapat lg sampai skang...kat sini takde..kene turun Kuantan..ntah bile la dapat makan :(

deena awanis said...

~puan nad~

yups..made in kelate..hhehe..=D

deena awanis said...

~kak fiza~

pasir puteh..eh..kak fiza bukan org kedah ke??

deena awanis said...

~pia~

thanks..

~ciare~

skrg byk jual kat bazar ramadhan..pergi laa beli kalo teringin..tapi x gerenti laa dapat sedap punyer!!huhu

deena awanis said...

~mrs nageb~

naseb x ngidam mende pelik2..hehehe

deena awanis said...

~nieyxha~

ape yang di ngidamkan tu??

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

sushi ngan steamboat johnny's... hehehe..ngengade kan :p

me-mie said...

giler r deena..bertekad cemerlang mencari makanan ngidam..ritu kite ngidam mee bandung..ssh nk dpt sb tunggu kwn2..asik xjd je mkn..pastu dh xthn, kite makan mee bandung sorang2 kt kedai..wawawa..xtahan..

ANIEMZ said...

anim kalau nak makan ape2, jangan sebut mengidam... cakap je nak makan.. sebab hubby said tak der istilah mengidam dalam medical.. tu lah susah kalau kawen dengan Doc ni..kekeke.. tp setakat ni, ape yg anim cakap nak makan, memang dia cuba jugak cari.. tanak air liur anak dia meleleh je nanti.. =D

deena awanis said...

~nieyxha~

bukan salah kita..baby yang nak makan..;-D

deena awanis said...

~mimi~

tu memang betul2 ngidam tu..tahap x ley nak tunggu langsung..haha

deena awanis said...

~aniemz~

cam tu, memang ada scientific explaination laa between x dapat makan something ngan baby air liur meleleh ek??tanye kan kat en.doctor k..=)

ANIEMZ said...

hehe.. sc explanation btween tak dapat makan dgn air liur bb meleleh tade, tapi scientific explanation knp ibu mengandung slalu nak makan macam2 atau what we called "mengidam" tu ada la explanation dia.. dah lupe dah.. ritu ada jugak dia xplain.. malas nak letak dlm kepala.. ngeh3