long live!!!

Friday, August 27, 2010

first time raya sebagai seorang isteri...

actually, not really first time laa..last year dah sempat raya aidiladha bersama..tapi tetap x sama gak kan??coz raya aidiladha, xde nyer preparation bagai..setakat balik kampung jer laa..

so, how's my preparation for this raya???

raya simple2 jer tahun ni..preparation lebih untuk si prince charming yang akan keluar bila2 masa jer ni..i dah tempah baju raya 2 pasang..tapi belum siap lagi..tu pun dah cakap ngan tailor buat 1 pasang jer..yang lagi 1, buat ikut ukuran sebelum preggy jer..sbb sayang kain laahh..lepas bersalin nanti dah x ley pakai dah..huhuu..konfiden2 jer ko akan back to ukuran sebelum preggy nanti!!*bluwekk*

baju melayu hubby, beli yang ready made jer laa nanti..dia pun x excited sangat nak raya..sebab dia dok rasa i akan deliver dekat2 ngan raya..ohh???apekah??

paling awal pun raya ke-2 lah yer baby..kalo x, u jugak yang rugi x ley merasa lemang, rendang etc..hehehe..mummy dah fikir yang terbaik for both of us tau!! ;-D

kuih raya, i x buat pun..MIL i kan tokey kuih raya..i tolong dia jer laa..nanti ley ngendeng2 n tapau sket untuk rumah i..hikhik..tapi i ada gak order sket kuih raya dari kawan2 lain..kot2 ler ada orang datang rumah kan..ada ke ek orang nak raya rumah i agak2nyer??tapi mintak maap laa yer..siang2 cakap, xde open house laa..i open balang beskot jer..kalau nak makan rendang bagai, tunggu laa beberapa tahun lagik..*wink*

raya kat mane??

sob..sob..sob..bab ni sedih sket..first time raya berjauhan ngan family tersayang..jauh dari mama..as raya haji dulu dah raya kat my house, this time turn hubby lah pulakkk...in fact, dia dah booking dulu dah raya tahun ni kat rumah dia..that's why baik hati kasik i raya haji with my family tahun lepas..hukhuk..xpe2..jangan lupa yang next year turn i pulak, dah la yerr en hubby ku sayang...

perasaan untuk raya tahun ni???

x berapa berkobar sangat nak raya...lebih kepada berdebar sebab my EDD sangat dekat dah..ohhh..cakap jer laa ko x berkobar nak raya sebab xde bonus raya this year puan deena oiii!!

sekali lagi di ulang, sangat harap baby keluar lepas raya..bukan jer sebab i nak pakai baju raya yang dah di tempah tu, dan jugak memastikan i dapat melantak puas2 sebelum berpantang, tapi jugak atas alasan2 lain seperti syllabus students i belum habes lagik..kalau i dah terberanak awal, kesian lah diorang..chewwahhh..bajet lecturer cemerlang lah tu???boleh blahhh!!

excited jugak laa sebab tahun ni environment raya yang baru untuk i..pengalaman hari raya baru..juadah raya pun, of coz laa x sama macam kat rumah sendiri kan?? *percayalah, ayat2 tu untuk menyedapkan hati sendiri je* and dapat berhari raya dengan suami tercinta..cium tangan suamiku di pagi raya..ooo..syahdu okkk..tapi sangat amat syahdu lagi sebab x dapat cium tangan mama and abah di hari raya!!!huwaaaaaaaaaaaaaaaa..*nanges*

itu jer laa kot tentang raya i this year..still can't imagine what is going to happen..

adakah i akan melalak dengan hebat apabila telefon
mama di pagi raya????

atau..

adakah i akan melantak dengan hebat bagi menghilangkan kesedihan itu???

atau..

adakah i melalak sorang2 kat rumah (sebab berpantang) sedangkan orang lain sedang berhari raya dengan gembira??

TUNGGGGUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

p/s : ada tips untuk menghilangkan sedih berhari raya jauh dari keluarga tak??

5 comments:

Peri PiA said...

alahai,harap2 prince charming kasi chance kat mummy and daddy raye

erm,kalo daddy dah dpt rase..kena bersedia ni

me,mase ist raya as hubby wifey..hubby baik hati raya umah i dulu :)

Mrs Nageb said...

semoga selamt semua dan sompek beraya dan makan semua juadah raya bagai :)

maya amir said...

wohho..mesti berdebar...:)mintak2 sempat merasa lemang, ketupat bagai..hehe

deena awanis said...

thanks all for the support..hahaha..cian laah mummy ni kan kalau x dapat makan rendang di pagi raya..dah ler raya jauh ngan family..sob..sob..

~pia~

first time raya haji tu dia kasik chance sbb dia dah ada plan for this year punyer raya..tu pasal baik hati sangat..huhuhu..tapi kira ok gak r..sbb ngn keadaan skrg ni,rasanya mmg dina x larat nak travel jauh2..=)

intan azuzarina said...

deena..
marilah kte same2 memujuk bb kte supaya die menjengah pas raye..kte pn nakkkkkk sgt makan rendang n sumer makanan di hari raye..ohh..xlame nk ghaye..hoyehhh!!