long live!!!

Saturday, August 28, 2010

AVATAR ** GROWN UPS ** STEP UP (3D)

it's like unbelievable that i've been living without watching movies (at the cinema) for the past 8 months!!! the last movie i've watched was...


tengok laa bila date dia kuar tu..it was in DECEMEBER and now is already the end of AUGUST!!!perggghhh..x ku sangka..sedangkan before this, watching movies is like weekly routine for me n hubby..at least once a week..sejak zaman berdating sampai lerr dah kawen..

actually aktiviti ber"movie" ni terpaksa dihentikan seketika masa tu because of my morning sickness at my first trimester..asyek rasa nak muntah jer, nak tengok movie pun x selesa..masa tengok avatar tu, i terpaksa loosened my pin tudung yang kat leher tu and seriously i'm not 100% enjoying the movie walaupun citer tu best..plus, 2-3 kali asyek dok berulang pergi toilet..x berbaloi sungguh bayar tiket wayang!!!

since then, i dah malas nak pergi tengok wayang..sampai laa when i stop having morning sickness at the 5th month of pregnancy..ada jugak buat percubaan untuk tengok movie.tapi masa yang kitorang pergi, asyek x kena jer..movie yang nak tengok dah start laa..nak tunggu next show lambat pulak..ataupun tinggal seat baris depan jer..and many more laa..yupss, we rarely booked our ticket earlier..sebab i ngan hubby ni jenis yang x berapa suka nak plan our activity.rasa nak tengok wayang, terus pergi..so,naseb ler kan..

pastu bila dah masuk 3rd trimester and i'm having serious 'problem' with my bladder, niat nak tengok wayang kembali terbantut..x larat lah nak berulang alik pergi toilet..dah ler dalam wayang tu sejuk, obviouly akan bertambah menjadi2 laa perasaan nak kencing i tu kan???

finally, after 8 months living without entering any cinema cheh, bajet macam masalah besar jer kan x tengok wayang?? semalam we've broke our own record..sebagai ubat demam untuk hubby..huhuhu..we went for...


kesian hubby i..betapa lamanyer x masuk wayang, tengok iklan2 sebelum movie start pun dia gelak..huhuhu..and x sangka pulak cerita ni dah lama upenyer ada kat wayang..since JUNE rupanyer!!betapa laa i x amek tahu pasal movies these days..

actually, we all nak tengok..


tapi show dia start kul 7.55 mlm..mana sempat..nak berbuka lagi..nak bersesak2 semayang kat surau yang penuh padat ngan umat manusia tu lagi..so, nanti2 jer la..

back to Grown Ups..seriously x menyesal persetujuan i untuk tengok movie semalam walaupun ragu2 ngan my bladder ni..we were laughing throughout the movie!!!memang 5 STARS laa!!!sangat best..funny..boleh kata, cerita ni pasal perbezaan kanak2 zaman dulu ngan zaman sekarang laa..kalau yang x tengok lagi, i think u guys should watch this movie..and i bet everyone yang dah tengok memang setuju ngan stars yang i bagi tu..

ok..that's all for now..got to get ready to meet my prince charming!!

daaaaaaaaaaaaaaaaa..

2 comments:

Puan nadxoxo said...

Last movie yang nad n hubby tgk kat wayang ialah Iron Man 2. Dah tak tengok wayang dah lepas tu sebab baby asyik terkejut2 dengar sound efek dalam movie tu haha

deena awanis said...

baby was enjoying the movie actually..hahaha..