long live!!!

Wednesday, July 14, 2010

sape suruh ko x bawak kamera??

fuuuhhh..so tired of waiting for pics..padan muka i sendiri..sape suh tertinggal kamera kan?? ada laa dapat few pics from the event..cuma x berapa memberangsangkan sangat sebab copy kat facebook kan..so, sume dah diresizekan to be uploaded..plus..x banyak ler pic i..banyak yang sipi2 jer..haha..nama pun tumpang kamera orang..naseb laa..

so, i update ni pakai pics from hubby's phone jer laa..sebab x larat dah nak tunggu for more pics..

mari mulakan dengan edisi 'catwalk training' selepas dah siap di make over kan oleh make up artists yang sungguh sporting n x kedekut to share make up tips with us..=)

masa ni tengah dengar briefing from Maternity Wearhouz's representative..maklumlaa..masing2 first time nak jalan kucing kan..

at this point, all model perut buncit dah try jalan kucing..terserlah kependekan i okkk..dah ler dok ujung skali..makin nampak kecik laa i..hukhuk..masa first round practice, masing2 shy2 cat gituu..tapi pas 2,3 round, bakat terpendam sumer dah kuar..ada Tyra Banks, Angelina Jolie, Oprah segala..wakakaka..

ini muka hubby edisi kebosanan menunggu wifey nyer tengah practice jadik model..thanks hubby for being so supportive!!and so understanding with ur wifey yang super excited about the model thingy..hehhe..ini jer chance yang ada pun..ada lagi ke company yang 'gila' nak amek model x cukup inci cenggini??

ini pulak suasana dalam banquet hall during the event..so happening with all the balloons decor..meriah sangat..

jeng jeng jeng...now it's time for the show!!final touch-up..dup dap dup dap jantungku..

music pleasseeee!!

dah start show masa ni..tapi sempat lagi jeling to my hubby's cam..hikhik..

striking a pose in front of the VVIP table..and guess what??my baby was so active throughout the jalan kucing session wehhh..anak mummy ni nak tumpang glamer skalik ek???ke takut mummy nyer lupa diri kejap dikala jadi artis gituw???

group photo after the show..=) ahhhh..lega...

this "little red riding hood" also named dina tau..ikut jer ke mana mama nyer (hot mummy Syafa-in grey) pergi..we all tengah mekap, dia dok main game picit jerawat kat her mum's i-phone.so cute laah game tu..the hot-mommy-to-be in the middle is Meen..and she's the principal of Beaconhouse..u all nak hantar kiddo there, try ler mintak discount ngan dia..kot ada staff price kerr..hikhik..

haaaaaaaaaaaa..here are some of the foods we were splurged with during the event..yang kat table tu are just for deserts..table for main dish lagi hebat yer..and the organizer was so concerned about mummy2-to-be yang sentiasa kelaparan ni kan..siap prepare sandwiches and choc buns special for us during the make-over session..thumbs up to pitterpatter!!

and here are some of the booths opened on that day..ada Combi, Medela, Autumnz, Pureen etc..

Talks yang paling menarik for me is about breastfeeding by Pn.Jasmine Tay Abdullah from susuibu.com!! she was so sporting and spontaneous and sempoi!!another 2 interesting sessions are about pregnancy yoga and session with Chef Ismail..so happening!!

kesimpulannya, this event sangat menyeronokkan especially to those yang menang lucky draw laa..2 thumbs up to the organizer..yang lebih buat i teruja ialah sebab orang yang menang grand prize tu dapat info about the seminar from my entry..so happy for u dear after reading ur comment kat entry ni..

sekian sahaja laporan saya, Nurdina Awanis untuk TV 18..;-)







11 comments:

sI tEDI said...

mmg itu je mummy yg catwalk? wah!
kira tak tenggelam lah. sbb x ramai. orang semua boleh nampak u...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

sooooo cute n comel... :p

BURDHANI said...

so chomey lah u babe..^_^"

deena awanis said...

~si tedi~

aah..x ramai pun..just 9 of us kalo x silap..supposedly 10 tapi sorang dah terdeliver awal..hehehe

deena awanis said...

~nieyxha & hani~

haha..maceh..

e.l.i.z.@ said...

wowieee........heheh deena plg kecik..ok ar tu

Puan nadxoxo said...

cantik dan comel la kamu :)

deena awanis said...

~kak eli~

memang terasa kecik..plus most of the mummies are in the third trimester..perut masing2 sangat ketara except deena..huhuhu

deena awanis said...

~puan nad~

cantik dan comel je ke???vogue x boleh ey???hahahahha..(just joking)

mamamarissa said...

shantiknya dia...manis lg :)

Peri PiA said...

had a gud time there