long live!!!

Thursday, July 22, 2010

rasanya i tak sanggup kot nak mengharungi ni setiap hari..

hari ni bertolak untuk ke office dari rumah my MIL..kul 6.30 pagi, me n hubby dah on the road..which usually, masa tu baru nak celik mata..

i need to drop my hubby at his office in Shah Alam before head to my office..mak aihhhh...jalan punyer sesak..rasanya, kalau turun jalan kaki, lagi cepat sampai kot compared to naik kete..i wonder cam mane laa perasaan orang2 yang terpaksa mengharungi jam macam tu tiap2 hari?? that's why my hubby x sanggup nak drive ke ofis tiap2 hari..

*credit pak cik google for the pic*

camni laa lebih kurang jam dia..jalan yang 4 lane dah jadi 7 lane..dah ler both ways jalan jam camtu..sebab kawasan kilang kan..7 pagi tu kan masa orang bertukar syif..ngan motor lagi bersimpang siur..haissshhhh..dalam hati bertambah risau bila membayangkan hubby i pun tiap2 hari pegi keje dok mencilok camtu..

rasa macam bersyukur sebab rumah i sejengkal kera jer dari opis..sekangkang kera adalah terlalu besar untuk dijadikan perumpamaan jarak opis ngan umah i..hihhihi..3 minit drive, dah sampai..kalau lah i kena drive n menempuh jam for 1 hour daily, pergi balik keje, rasanya i terus quit kot..konfem surrender..

Ya Allah..kau peliharalahah suamiku sepanjang perjalanan pergi dan balik suamiku dari tempat kerja..jauhkanlah dia dari segala bala bencana..amin...

u all pergi balik keje kena tempuh jam x???

10 comments:

Peri PiA said...

Amin

me too dear :(,dulu pia keje kat shah alam drive sorang2 gi keje

hubby naik moto,dia keje kl

kami sewa umah dekat dgn umah my umi,tengah2

sekarang pia dah keje di kl,kami together2 naik moto pi keje..xlarat jln sesak..doakan kami ye

BURDHANI said...

for me, rumah kat serdang, sekolah dekat ngn the mines, so tiada jem ditempuhi. <10minit dah smpai.

tapi nnti bila dah kwin and duk bangi, hari-hari lah kena tempuh jem kut. *sigh*. apa boleh buat kan..

deena awanis said...

~pia~

selalu ingatkan hubby bawak motor elok2 tau..careful when nyelit2 tu..

sI tEDI said...

tak pun.
sama.
alam 3 minit.
jalan kampung
tak habis nak tarik gear 5 dah sampai

ha ha ha

deena awanis said...

~hani~

bangi ke the mines, rasanyer kalo lalu ikut grand saga and jusco cheras selatan tu x jem kot..kalo lalu serdang memang konfem jem..hehe

deena awanis said...

~tedi~

tahniah untuk org2 beruntung cam kita..=D

*x jem pun, kekadang rasa malas nak drive gi keje..hikhik

intan azuzarina said...

amin..

cm kte..kene kuar umah agak awl..sbbnye jalan nk ke hiway umaikaihhh punye la jem..sbb pg2 sume berkejar nk g keje..yg kebanyakannye nk ke sekolah yg kene msk b4 730..kalo ari besa without jem dlm 15-20min leh pecut g opis..sgtla heaven kalo time school break..jalan lengang dan bole memecut dgn lajunye ke opis..hehe

deena awanis said...

~mummy intan~

sila bawak kete dengan berhati2 yer..jangan pecut2 sangat!!

apex said...

u all pergi balik keje kena tempuh jam x???
kena!! huhh~

deena awanis said...

~apex~

konfem teruk giler jem yang di tempuh tu..cool2..bawak roti banyak2,konfem kenyang..huhuhu