long live!!!

Friday, July 23, 2010

tolong laa bagi tunjuk ajar pada budak jakun ini..

2 minggu pertama register ngan Nuffnang last month, i do check my nuff account like everyday..jakun hokkehh..dan 2 minggu tu jugak laa i tengok income nyer cume berganjak dari RM0.00 ke RM 0.50 on the second day,pastu terus beku kat situ x gerak2..

then, tiba2...bila i bukak semalam..

jeng jeng jeng...

income dah jadik RM 2.64!!!wakakakaka..kecoh laa i ni kan???orang lain dah cash out nuffies beribu, i dapat DUA HENGGET NAM PLOH PAT SEN pun nak gebang satu dunia!!!bese laa orang jakun kan...

i tau, masih jauh untuk mencecah amount yang boleh di cash out kan..hancur luluh hati wanita mata duitan ni untuk menulis ayat tu sebenarnye..cuma yang wat i tertanya2 sekarang ni ialah...apa beza buffered earnings and metered earnings tu sebenarnye??apa fungsi nye?? yang campaign tu, i rasa sebab income untuk yang orang click ads kat blog kan??

kawan2 yang bijak lagi hebat, sila tunjuk ajar student baru ni yer..

thanks...=)

10 comments:

Peri PiA said...

i pon masih blur fasal nuffie ni deena..hihi

ciare (^_^)v said...

erm erm..kite pon xtau sgt definisinye...cuma nya, buffered earning tu dia mcm ala2 buffer dulu duit tu sampai la iklan tu abes. pastu kang bila iklan abes dia akan masukkan dlm metered earning and time tu u nmpak la duit u dah btambah..selagi kt buffer duit u tu kira belom di sum kan lg...haaa gitu la kot...

deena awanis said...

~pia~

kita sama2 belajar laa nampaknyer..

deena awanis said...

maknanye buffered earnings tu sebab org click iklan tapi x tunggu sampai habes loading..camtu ke??

e.l.i.z.@ said...

alamak..k.eli pun fail gok goni nih..malas caro doh hahah haitu x gerok² jgk duit hehehe

sI tEDI said...

ha h aha ha

deena,
simple

yu dah dapat buffered earnigs (bE)
tahniahlah ye.
bE ni akan tertenggek kat situ sampai tuan punya iklan capai sasaran klik dari pengunjung deena. bila dia dah puas hati, iklankan produk kat sini, dia stop.

bila stop,
amaun dari bE akan ke meter. meter bermaksud , amaun itu yg akan yu dapat. bila dah ke meter, amaun tidak akan bergrak dan dia akan di campur dengan amaun2 yg derang kemaskini setiap awal isnin tu.

be akan di update amaunnya setiap hari. :)) daniklan itu lah yg akan kerap keluar di sini tidak kira siang dan malam.

InsyaAllah, nanti aku uat entry.
dah draft. rancang nak buat simple :))

sI tEDI said...

ila tgk kat yg yu copy ni,
maksudnya,
yu dapat 2 be sebelum ini. snickers dan best buy.

best buy sudah ke meter ermaksud amaun tu dah tak akan ergerak dan x kan jadi be lagi.

snikers pula, masih di be dan akan kekal di situ sampai pihak pengiklan puas hati. cua tgk esok amaun dia, mesti up lagi :))

sI tEDI said...

free nanti aku wat entry pasal ni,
hari ni rupanya draft `kelebihan dan kekurangan kuantiti be` :))

deena awanis said...

~kak eli~

tu laa..baru2 nak belajar ni..jeles jugak tengok org lain dpt cash out earning nuffnang..huhuhu

deena awanis said...

~si tedi~

love u laahh!!terbaik punyer guru nih..cepat2 siapkan entry tu, nanti aku belajar lagi..=)