long live!!!

Tuesday, June 22, 2010

one fine Sunday..

unlike other Sundays that we went back to my PIL's, last Sunday is all ours!!!=)

ooppss..jangan salah faham dengan statement di atas yer..i bukan x suka balik ke rumah my PIL's every weekends tu..i x kesah pun sebenarnya..coz my parents pun jauh kan..so not possible to go back over the weekend..plus, kalau balik rumah my PIL's pun dorang memang pampered i abes-abesan..dah ler x yah wat pape, siap boley order lagi nak makan ape!!makan FREE plak tuh!!!hahahahaa...we did'nt go back last Sunday coz they already went to visit us on Saturday..so, dah jumpa kan..x yah laa balik..

so, as it was our Sunday, i pun mengajak ler en.hubby berdating..masa kuar rumah tu xde arah tuju pun sebenanrnya..masing2 xde idea nak gi mana..*kalau gaji dah masuk, konfem i banyak idea!!!*

dipermudahkan citer, we went to KLCC yang dah dekat 1 tahun kot i x jejak..last pergi pun before kawen dulu kalo x silap..ke before tunang???hurm...

dah nama pun KLCC kan..orang cam i memang layak window shopping jer laa..hikhik..tapi i ngan hubby memang suka wat muka konfiden masuk butik2 like LV, Tiffany etc..hahahaha..dalam xde duit tu, boley plak test2 handbag harga RM10K!!pastu siap tanya "kecik sangat laa..design yang sama, bigger size x ada ke??" konfiden abes wa cakap luuu!!!

sales girl tu pun beria laa pergi amek yang lagi besar..pastu bila i tanyer harga yang tu..dia jawab "14 7"..rm14700 la kot..HAMBEK KO!!!nak sangat besar kan???hikhik..tapi harusler i masih mantain muka konfiden kannn.."ok..i tengok2 dulu k.."wakakakakakka...rasa cam nak gelak guling2 pun ade..kalau laa tukang bukak pintu kat LV tu tau bape hengget ada lam purse i time tuh, memang dia silambam jerr i kottt!!!

pas dah penat berpura2an, maka edisi kembali ke pangkal jalan lah pulak yer..kunun sempena father's day, maka i pun telah membelanja the 'soon-to-be-a-father' with his favourite Starbuck's Chocolate Cream Chip & Chocolate Caramel cake yang very the yummy!!!kunun laah i belanja dia..padahal cake tu i yang ngabeskan!!hehehhe...

itu dia wajah kegembiraan 'not-yet-a-father' yang gembira celebrate father's day!!x malu tol!!=P tapi sorry laa hubby, itu jer yang i mampu di kala itu..tapi kira ok la gak kan daripada dia yang x wish langsung pun happy 'mother-to-be' day kat i bulan lepass!!laallallallaa...

lepas edisi melepak secara heaven di situ sambil mengira bajet sempena RMK-7 (Rancangan Makan Kaudanaku bulan 7),kami teruskan perjalanan mengusha2 barang baby pulak..tengok baby's stroller, crib, clothes etc..insyaallah ujung bulan ni dah mahu mulakan misi membeli barang2 baby tu sume..kalo x sumer pun, maybe i utamakan barang2 yang perlu ada dalam hospital bag dulu kot..kot2 ler terberanak awal ke kan..coz next month dah masuk 7 months..at least dah ready for that part..

i memang berkenan sangat2 ngan rompers from Mothercare.. sumer comel2!!geram lahh!! bukan sumer baju baby yang ko tengok, ko kata comel ke dina??? rasa cam sumer nak beli..haiyyyooo..manyak risau lah mummy macam ni..hubby, u better be ready laahh yer end of this month..u dah janji ngan baby nak belikan barang2 untuk dia.. =P

hasil pancingan sepanjang 3 jam meronda2 kat KLCC is only sehelai baju untuk si tecik ini...

dapat baju baru, terus pakai okkk!!!ngam2 plak tu baju yang we ols beli ngan dia..umur 1 tahun 2 bulan, tapi baju untuk 3 years old!!

si Danish ni is my hubby's nephew..sangat senang lah handle dia..very rare to hear him crying..kalau nanges pun, ala2 macam nanges2 manja jer..memang susah nak jumpa edisi raungan menusuk kalbu dan lubang telinga dari dia ni..very good boy!!gambar ni di ambil pun masa i ngan hubby bawak dia gi jalan2..mummy ngan daddy dia x ikut pun, dia rilex jerr...

baby dalam perut mummy ni pun jadi good boy macam abang Danish yer sayang..=)

4 comments:

Peri PiA said...

mcm i,parents ak yg dekat...kalo blk kg hubby best giler ;),syukur la PIL'S kite best

haha,cute laRMK-7 :p

=)),akak tak kan berani msk butik2 LV dan kwsan sewakt dgn nya..salute2

Princess Ayang said...

dh nak masuk 7 bulan??
Ya Allah aku macam tak caya jer member aku nie dh nk beranak..
Take care dear

deena awanis said...

~pia~

itulaa..syukur laa xde masalah ngn PIL's so far..

my hubby cakap, masuk jer pun butik tu, bukan kena bayar!!hehehe..

deena awanis said...

~amal~

percaayaaalllaaaaahhh!!!!!(nyanyi versi Siti Nurhaliza..hhehehe