long live!!!

Wednesday, June 23, 2010

Nuffnang, Advertlets etc: Halal atau Haram???

Selamat pagi yang sejuk!!

jangan ada yang melompat lak tengok title entry i pagi ni yer..sila baca dan telitikan apa yang i nak cakap ni dulu yer..

pernah x u ols meninggalkan message2 sebegini di shoutbox rakan2 blogger??

"klik iklan untuk bantu saya"
"bantu saya menjana wang, klik pada iklan"

atau apa2 laa versi ayat yang membawa maksud sama macam ayat2 kat atas ni???

or maybe jugak ur shoutbox yang sering diserang dengan message2 sedemikian??

for your info, HARAM yer pendapatan nuffnang etc yang berlandaskan statements seperti diatas tu puan2, encik2, cik semua..

bukan i suka2 kuarkan fatwa ni sebab jeles ngan pendapatan nuffnang u ols tu okkk..sila klik sini for further clarification..

jangan x baca pulak yerr....=)


8 comments:

Peri PiA said...

i xdpt bace ni :(,kena blocked kat ofis..blk nti i bace

cheqna said...

salam
ntahla...sebab cheqna tak ada nuffnang...=)
salam kenal n ziarah

me-mie said...

hah yeke??kena buang ni..hadei..

Princess Ayang said...

Deena: aku baru nk tulis pasal nie..

me-mie: bukan haram terus.. baca dulu, baru u paham

sI tEDI said...

yg halal boleh jd haram

sbb tu kita kena alert.

]
TQ

Tina Farhana said...

nice entry. so informative..

Jutawan4all said...

make money from u blog with cpm ads network http://www.cpmtag.com/signup.php?id=dollarking

Anonymous said...

make money from u blog with cpm ads network http://www.nufftag.com