long live!!!

Monday, June 21, 2010

i & hubby bawak haluan sendiri..

good monday morning people..

how's ur weekend???

i'm having quite busy weekend..to be exact mem'busy'kan diri dengan perkara2 yang x wajib dilakukan pun sebenarnya..

cerita nanti lah yer..bila i dah download pic from camera..

mulai hari ni i & hubby bawak haluan masing2..opps ooppss..jangan fikir bukan2 yer..bukan haluan hidup laa..haluan pergi keje je..hehehe..i dah mula drive sendiri ke ofis hari ni..

actually, sejak i asyek pening n rasa mual masa awal2 preggy dulu, hubby kena hantar dan amek i dari opis yang cuma 1.5km from our home sweet home..memang dekat jer untuk drive..tapi masa awal2 preggy dulu, morning sickness i kan teruk sangat..perjalanan 1.5km tu pun, i perlukan gula2 or asam untuk kurangkan rasa mual!!that's why en. hubby risau..

earlier this month, hubby dapat keje baru which took him to travel quite far from our home sweet home..so, problem sikit laa if he need to send & fetch me from work..sebab i perlu masuk kerja terlalu awal and balik kerja lewat..kalau C.E.O i tau, x pasal2 dia kena bagi bonus lebih pulak kat i..sian C.E.O i..huhhuhuhu..

since the last 2 weeks cuti sekolah, jalan is quite ok kata hubby..jam jugak..tapi x teruk sangat..but starting from last friday, maybe ramai orang dah mula keje balik jalan jam yang teramat sangat!!so, kalau hubby nak hantar & pick up i from work, we need to leave home very early every morning..tiap2 hari i kena thumb-in before 7 a.m..nanti company terpaksa bagi i award perfect attendance pulakkan..hikhikhik

so, that we decide untuk bawak haluan sendiri je bile ke opis..hubby pergi keje naik motor je..jadi x payah nak stuck kat jam lama2..today, he took 45 minutes to arrive..ok laa tu..x payah nak kuar umah before 7 a.m..and i pun 4.30 p.m SHARP dah boleh balik..maka i boleh menyahut seruan C.E.O i yang sangat suka pekerja2nya menepati masa..hoyeahhh!!

cuma...bila hubby naik motor for long distance, hati i jadi risau..yer laa..selalu sangat kan kita dengar & tengok sendiri accident yang melibatkan motorcyclist ni..

nauzubillah..

semoga Allah sentiasa lindungi hubby sepanjang perjalanan pergi & balik dari tempat kerja..amin...

ok..enough for this morning..selamat bekerja!!!

# tips from abah : baca bismillahitawakkaltua'lallah sebelum start enjin kenderaan..

10 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

kita selalu amal yg tips dr abah deena tu.. huhu..

moga Allah terima setiap permintaan dan doa kita kan..

Peri PiA said...

ish buat terkezut i jer pagi2 ni,hehe ;P..tp dah blh agak

Amin2,semoga Allah lindungi kita

drive elok2 ye,i fhm org kecik mcm kita drive..memcabar

Amazing AJ said...

aku pon tak bagi WF naek motor. risau gile even dia adalah bekas mat rempit berjaya satu ketika dulu T___T

Shu Shinju said...

tajuk entry deena scary betul..hehehe..

anyway semoga selamat semuanye !!! InsyaAllah...

BURDHANI said...

semoga semua selamat dear. jgn fikir bukan-bukan selalu, not good for ur baby.

*tajuk berjaya men"shocking" kan diri ini. ^_^"

deena awanis said...

~kak fiza~

itulah tips dari abah..anak ni jer yang kurang mengamalkan..hikhik

deena awanis said...

~pia~

saje je wat suspen sket..huhu

deena awanis said...

~ajlaa~

sape x sayang laki oiii!!hahahha

deena awanis said...

~shu~

thanks..amin...

deena awanis said...

~hani~

xde laa..i x pikir bukan2..dont worry..=)