long live!!!

Monday, June 21, 2010

perut oh perut!!

MAHU TENGOK PERUT BUNCIT???

kalau mahu, sila nyanyi lagu ini mengikut irama bangau oh bangau!!!

ok..mari kita mula sekarangggg..

perut oh perut, kenapa engkau buncit???

macam mana aku x buncit,engkau bawak baby!!engkau bawak baby!! hehehhe..

ini adalah versi buncit di hari jumaat minggu lepas..

cubaan mengambil gambar sendiri di depan cermin..i'm the first person sampai kat opis..so, camwhoring sorang2 sementara tunggu orang lain sampai..hehehe..

besar jugak yer perut ni bila diambil pic dari tepi cenggini..

ini plak edisi buncit hari sabtu..bercamwhoring sorang diri jugak masa tunggu my dear cik mayah...

perut ku dari depan..nampak cam letak bantal pulakkan??petak semacam jer i tengok..huhuhu..


AUUUUCAKKKK!!!


perut i xde laa besar mana pun kalau compare ngan orang lain yang babynyer seusia with my baby..but so far, doctor cakap he's growing healthily to be 6 months in my tummy!!perkembangan sesuai dengan usia..alhamdulillah..

semoga anak mummy ni, sihat walafiat kat dalam tu and membesar bagai juara bila dah kuar nanti!!lam perut x besar sangat pun x pe, senang sket nak kuar nanti..hehehe..mummy akan CUBA eat healthily supaya baby pun dapat good nutritions..but so far, mummy macam lagi suka makan coklat ngan eskrem jer berbanding nasi, apetah lagi sayur!!huhuhu..

with this size of tummy, i still can walk seperti orang yang x preggy..boleh jer pergi berjalan window shopping selama 2-3 jam kat KLCC..naik turun tangga kat opis n rumah..kalau turun tangga,5 tingkat pun i mampu..tang naik tangga,setakat setingkat tu xde masalah laa.. tapi kalo 5 tingkat mau semput kott..i suka naik turun tangga sebab i ada baca that walking is a good exercise for preggy mummy and dapat mudahkan proses bersalin jugak..nak tunggu gi swimming, biler lah pulakkan??so, buat ape yang boleh laahhh..

cuma yang betul2 wat i lemah sekarang ni, selain dari sakit pinggang ialah time sujud masa solat..mak aihhh...memang sendat giler rasa perut..nak abeskan bacaan tu seolah2 macam nak putus nafas jerr..semput..hurmmm..ni perasaan i sorang je ke ek??preggy mummy lain ada masalah cam ni jugak x???



15 comments:

Peri PiA said...

OMG,Lovely n cute preggy women

ey,we got the same samsung pink camera :D...teruja!

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

huhuhu.. still cute w/p moncit.. :p

sI tEDI said...

dah nampak dah perut tu.

tapi mummynya kecik molek!!

kimmy said...

kimmy nak teka,baby u ialah gegurl..hehehe...teka je.

BURDHANI said...

u still gorgeous with the tummy. suka sgt tgk..=)

jg baby bbaek dear, jgn lsk sgt okay.

juelee said...

cumel je perot.. bape weeks nie? kiter dah 22 weeks tapi perut cinonet je.. huhuhu

memang cepat semput skang, jalan sikit je mulalah mengah...

ANIEMZ said...

same la kak.. saye time sujud pun rase cam semput je..pastu bile bangun dari sujud n duduk antara 2 sujud tu, perut pulak mengeras... seksa jugak nak sujud lagi sekali tu.. sujud pun rase tak sempurna.. mitak2 ALLAH trime lagi solat tu.. =)

deena awanis said...

~pia~

really??the same pink camera??hehehhe..tapi i tengah in love ngan sony yang boleh pergi underwater tu laa..cam best jer..

deena awanis said...

~kak fiza~

harap2nyer pas baby kuar nanti, dah x moncit laa..kang dah jadik extravaganza 'cute' plakk..huhu

deena awanis said...

~tedi~

yerr..sudah nampak..berakhir sudah penantian menanti perut ini..sape cakap perut aku kecik lagi, aku suh dia plak tolong bawak perut ni!!!huhuu..

deena awanis said...

~kimmy~

oopppss..potong sepuluh markah!!!;-)

deena awanis said...

~burd~

insyaallah i will..promise u, i x lasak2..nanti baby kuar, auntie hani kena pergi lawat tau!!

deena awanis said...

~juelee~

he's 26th weeks..masa dina 22 weeks pun baby still not really showing..

deena awanis said...

~aniemz~

yups!!exactly!!harap2nyer macamtu laa..but my fren said, kalo rasa sesak sangat, x payah sujud betul2 pun x pe..just duduk antara dua sujud tu, then tunduk sket menandakan kita sujud..but, up to now, dina still sujud jugak cam biasa..tapi kalau dah x mampu sangat nanti, baru buat camtu kot..

intan azuzarina said...

deena..cute tummy.. =)