long live!!!

Saturday, May 8, 2010

hApPy MoThErS dAy

hey peeps...

rabu & khamis lepas ada Jusco Card Day kat Jusco, Mid Valley..i pun berkesempatan gak pergi with 2 of my colleagues on Thursday..actually, memang keinginan nak bershopping di Jusco x begitu memberangsangkan sebab impian untuk bulan Mei adalah shopping tudung secara heaven..2 helai sudah berjaya dimiliki, beberapa helai lagi, insyaallah akan menyusul masa i balik ke Kelantan, lepas bercuti di Pulau Redang nanti..hehhe

tapi dah orang ajak pergi kan, x kan i nak tolak...ish ish ish.. x sampai ati tu nak tolak pelawaan kawan tau..ekkeke..pelawaan gi shopping memang x ley resist, kalo pelawaan gi meeting ke, discussion ke, perlu gak difikir2kan..;-D

tapi yang buat i kurang senang ialah para cashiers Jusco. they supposed to be ready earlier laa kan sebab memang dah diketahui umum, asal J-Card Day je, mesti ramai giler orang..dah tu nape nak terhegeh2 pulak??kaunter sumer lambat bukak..beria je buat kaunter sementara, tapi bukaknye x jugak!!haishhhhh!!!

actually, hasil pancingan i pun xde lah memberangsangkan sangat pada hari tu..just bought 2 pieces of shirts.ini yang buat i tambah bengang. beratur panjang2 kat 1 kaunter, sedangkan 3 lagi kaunter bersebelahan tu belum dibukak..cashier ada, tapi baru terhegeh2 nak kira duit masukkan dalam cash machine tu. orang kat depan dah ler bershopping bertrolley2.. huhhhh by the time i sampai & pilih2 barang tu, dah dekat kul 12 tgh hari tau, bukannyer i sampai kul 9.30 pg pun..

and i rasa pihak Jusco should consider to open "fast-lane" jugak when they held J-Card Day..maybe boleh buat macam Carrefour, less than 5 items boleh bayar kat "fast-lane" tu..so, orang2 yang x berduit sangat cam i, x shopping bertroli2 x perlu laa nak beratur panjang bersama2 orang yang shopping 4-5 troli tu..hehhehe

here are the shirts that i bought..blue one is for my grandfather while the cream 1 is for my dad..kata nak balik kampung kan..kena laa bawak buah tangan sket..=)

and....
*

*

*

*

*

*

these 2 cute pink greeting cards too!!

one for my mama and another one for ibu (my MIL)..sudah selamat diposkan oleh En Hubby on Friday..for this year, no trip like last year lah for them on Mother's Day. need to save for their grandchild..;-)

HAPPY MOTHER'S DAY!!!!!

especially to my mama..who had raised me well from the beginning of my life & until now pun masih jaga i..thanks a lot for everything & every sacrifices that u've done for me..

and

ibu yang dah tolong jaga dan BESARkan hubby untuk i ;-)

and

to all mums out there yang pastinyer sentiasa menjaga, usaha and beri yang terbaik untuk anak masing2..

tatatititutu

2 comments:

Anonymous said...

happy mother's day untuk deena si bakal ibu jugak!

=)

-burdhani-

deena awanis said...

hani dearie,
tenkiu..=)