long live!!!

Sunday, January 17, 2010

princess hours

Align Centeru ols penah tengok this Korean drama??actually i'm one of those who are addicted to the cute Korean casts..citer Korea ni memang sweeeeet sangat!!jalan cerita sweet.pelakon2 nyer lagi laa 18X sweet!!


Jumaat lepas i've borrowed the Princess Hours CDs from one of my colleague..Dah lama nak tengok citer ni, cuma x berkesempatan je..oohhh..jangan salah anggap, bukan x sempat tengok sebab bz ye..cuma x sempat tengok lagi sebab banyak sangat Korean drama yang best2!!huhu..ramai yang cakap citer ni best especially because the beautiful dresses worn by the casts, kerabat diraja laa katakan..well, sape x suka baju cantik kan??
:11:

ok. jumaat malam tu dah bermula misi aku ngan hubby tengok citer ni.sume skali ade 12 cd.mission aku mesti nak abeskan tengok citer ni dulu then baru nak sambung 2 nd mission- key in data projek and analyze sebab rabu ni kena submit kat supervisor aku sebab 29/1 kena submit full thesis before viva on 6/2..huh!!!berani tol ko dina, lagi 12 hari je tinggal pun ko bley nak berseronok tengok princess hours!!kalo x lepas viva, padan muka!!!

jumaat malam kami berjaya tengok 5 episod. tengok dari kul 8, sampai 3 pagi baru tido.huhu..syian my luvvyhubby yang kena keje sabtu tu..aku???konfem2 ler membuta ngan hebatnyer!!i kan dah merdeka from sebarang lectures on weekend!!!
:16:

sabtu. hubby balik keje, lepas lunch, tengok lagi 2 episod- 6 & 7. pastu take a nap bluweekk!!nap ler sangat kalo dah sampai maghrib baru bangun sebab hubby i kan tdo lewat semalam n kena bangun awal pegi keje..i tumpang sekaki ler..

kul 7 bangun, mandi, semayang maghrib and prepare light meals for our dinner and sambung lagi tengok sampai episod 10 je sebab semalam kan saturday night, obviously la laki i ajak g clubbing!!!wakakakaka..banyak ler ko punye clubbing!!laki aku tengok bola ler..semalam M.U vs Burnley..=P
:8:

aku??konpemlaa tido..aku kan isteri yang baaaaikkkk!!!

then, pagi tadi aku bangun awal kul 10 mlm dah tido, kalo bangun lewat gak memang nak kena korek biji mata ler... memulakan misi kedua aku (mengkey-in data)..sebab japgi hubbyku bangun bolehla abeskan tengok Princess Hours tu tanpa rasa bersalah sebab at least i dah mula gak key-in data tu..lagipun 2 cd jer lagi..pastu nanti i siapkan ler key-in data tu...hehehe

dalam kul 11.30 camtu hubby ku bangun...then kami sambung ler tengok episod ke 11..

then, sambung lagi episod ke-12 (last ler kununyer)...

aku : sampai episod last pun jahat lagi si Shin ni kan b??

hubby : aah..sian bini dy tu..

aku : x sabar nak tengok ape laa jadi last2 nanti..

sambung lagi tengok sampai dah dekat nak abes cd tu..

aku : ish..betul ke ni last episod ni???macam x nak ending pun lagi...~sigh~

______________________________citer tamat________________________________

hubby : laa..cd x cukup!!kawan u bagi x cukup ni..pergi call dia.jom kiter gi amek kat umah dia!!!

called my fren (the owner of those cds) but she went out..terpaksa laa tunggu esok baru dapat tengok sambungan nye..hukhuk..saspen tol!!!
:51:aiyak...x ley terima hakikat ni hubby i dah addicted to Korean drama as well!!

tatatititutu

4 comments:

sI tEDI said...

ada seorang kawan aku, blogger gak.. oeminat korean tegar!

deena awanis said...

korean drama memang besh!!!=)

Precious said...

Korean pun Korean lah! Janji dp tengok movie ... Tp memang lawa pelakon2 die!

deena awanis said...

hi precious..
yup sume cantik2 n ensem2..
cair i..hekhek..