long live!!!

Wednesday, December 16, 2009

important announcement!!

lama x jengah ke sini dan sana sini berbloghopping i mean..why???
becoz i need to do a lottsss of things untuk memastikan kemandirian species..hehe!!

actually been busy since last friday..as been informed in my previous entry, Selangor cuti on last friday..hoyeah!!!but actually when u hold more than 1 position in life (eg: lecturer + students + WIFE) there's no such thing as PUBLIC HOLIDAY okkkk!!!**sobbing**
Align Center
seriously, staying at home on the public hols is more tiring compared to pegi keje!!kena jemur baju, angkat baju, lipat baju, iron baju..itu baru part baju je..masak, kemas, makan lagi!!!hehehhe..susah2..mana taknyer dina oi, sume ko timbun tunggu wat time weekend=D thumbs up lah for full-time-house-wives yang redha bekerja 24-7,365 days a year without any public holiday!!!u guys rock!!
:16:

luckily i ni termasuk dalam kategori isteri yg bertuah gaks laa coz my hubby rajin menolong ngan keje rumah..especially mengemop lantai!!=) all the household chores kena siapkan on friday jugak coz i got my last classes during the weekend which i dah berjanji ngan diri ku x kan ponteng lagi after half of the sem i x pegi klas n in fact, there are few lecturers i x sempat kenal pun plus we also have to go back to Meru to help out my FIL with his household chores as he still and going to be home alone till March..or at least middle Jan..hurmmmm...

but still in the busy schedule, sempat gak menciloks masa n mengajak hubby ke Ikea and The Curve petang jumaat tu on the way nak balik Klang kununnyer ngan alasan bawak adik i jalan2!!bijak2..on the wayyy sannnggaattt!!!
:5:

pastu...kalo namanyer perempuan, cakappp jerr nak window shopping..tapi harapan ler kan???TERSHOPPING gak ler biler dh sampai Ikea tu..nothing much actually..just bought small items je..candles and its holders, canisters for the spices, jug (sejak i kawen dah 2 biji jug pecah okkk)..pasni kalo pecah lagi sure hubby i tobat x mo belikan jug kaca lagi pasneh..hehhehe..
:44:

itu dy en.hubby bersama adik iparnyer tengah berangan ala2 byk nau yang dorang nak shopping kat Ikea tu..ni plak pasangan sehati berdansa di dapur yang telah jatuh cinta ngan decoration living room ni..sangat kena ngan our concept red, black & whitey!!!chantekss!!!

ok..habis part shopping...tibe lah part yang paling ditunggu2 iaitu part IMPORTANT ANNOUNCEMENT!!
:17:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

MY WEEKENDS HAVE RETURNED!!!
nevermind,just ignore if u dont feel the importance..

alhamdulillah..dengan izin-Nya dapat jugak i abeskan klas master ni..cheh..ayat cam dah nak convo jerrr!!hehehe..actually yang habesnyer only the lectures, so tinggal final exam on the 2nd,3rd and 9th January and viva end of January..kalau ikut scheduled la....tapi at least i dont need to feel guilty anymore when i have to leave my hubby alone at home every weekends!!=D

:10:degree x berjaya dapat 1st class, Master ni agak2 boley ke ey???

1 comment:

sI tEDI said...

beli ke set dapur tu?

he he he...

jumaat ni cuti lagi :)