long live!!!

Monday, September 7, 2015

Mana nak cari balang kaca camni???

Assalamualaikum...
 
 
I tengah layan cari idea candy buffet.. Kekonon nak DIY candy buffet for my cousin's engagement this month. Zaman I kawen dulu, tak pemes ames lagi candy buffet ni..
Ni kira lepas gian untuk orang lain lah ni.. Kira ok laa.. Kang tak lepas hajat, meroyan plak. erkk..ada kaitan ke? =P
 
 



 Theme colour yang diberi pink peach..
 
These are some of the candy buffet yang macam menggiurkan for my eyes.. tapi macam berdebar je.. mampu ke "kerastangan" I ni nak menghasilkan candy buffet camni??




Kalau ada yang mencari idea candy buffet for your wedding ke..engagement ke.. boleh laa buat macam gambar2 yang I share ni.. kalau menjadi candy buffet u all macam inspirasi kat sini, share la gambar ngan i.. hehehe..
 
kalau I cukup kekuatan untuk hasilkan my DIY candy buffet for my cousin's engagement tu, in sha allah I will share here.. Doakan lah kejayaan itu.=)





Among all of these candy buffets, this last one that I love most.
 
 

 
Simple yet elegance gituuu...
 
pssst : I pernah mintak quotation for this kind of candy buffet and it cost RM 500..
NANGESSSSS!!!
 
candy je pun bukannya ada cake, patisseries bagai.. maka, tinggilah harapan beta nak buat sendiri candy buffet begini. =P
 
Ni list of things that we (you and me) might need to built this candy buffet :
 
4 big glass jars
2 tall glass jars
4 small glass jars
4 aluminium scoops
4 mirrors
A flower bouquet
ribbon
white frames
candiesssssss
 
Macam tak banyak benda yang diperlukan..
Wish me luck.
 
My question is : Mana nak cari glass jars macam these candy buffets use?
I know kat parkson ada jual. But harga bear in mind laa..sebijik will cost hundreds..
nak cantik, tapi murah sket. ada tak?? =P
 
TQ IN ADVANCE!

4 comments:

nanonano said...

SSF byk balang gni kan?

Sheherazade said...

Assalammualaikum deena deena deena

ingt kito lagi x?

Aaron Grey said...

Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

Aaron
aarongrey112 gmail.com

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)