long live!!!

Friday, August 7, 2015

Why I wanted to start blogging again?

Alohaaaa!!

Second post for the year 2015.
Clap clap clap.


Dulu..

The only reason for blogging is for my own record.
Nak simpan sweet memory lah konon-konon..
I dah mati nanti anak cucu boleh tahu history hidup nenek dorang ni through this blog!
Kemain.


Now..

I have more reasons to continue blogging.

Mainly is for business purposes. Kahkahkah..
YES.
I love to do business.
I love to make money.
One day, I wont need to work for money anymore, because the money will work for me.
In sha Allah.

2 orang yang telah berjaya mencelikkan mata I secelik-celiknya about this are Dr. Azizan Osman dan Irfan Khairi. They are my mentor. Dalam Malaysia ni ada ke manusia yang tak kenal 2 orang ni?
hehe.. I want to be multi-milionnaire like them, one day.
In Sha Allah.

Why blogging is important for business?

I am an online enterpreneur. Obviously i do marketing on the internet. Blog adalah satu platform marketing yang sangat bagus. Bukan i cakap, tapi my mentor yang dah terbukti seorang jutawan internet yang cakap. Blogging dengan cara yang betul, boleh bantu memperkenalkan produk jualan kita dikenali diseluruh Malaysia. Blogging with correct way will be helpful in SEO - search engine optimization.

Macam mana caranya?

I will share one fine day nanti. Ni ilmu belajar dalam kelas IK.
Ilmu bukan untuk dikepamkan, tapi untuk dikongsi.Anyway, I amek kelas dengan IK.
Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial for 6 months.

Sangat best kelas tu. Dapat belajar direct dari Irfan Khairi. First time tengok dia depan mata, macam tak percaya I am learning from a millionnaire!!! OMG!! direct depan mata. dalam jarak kurang dari 1 meter. Cant believe it!!!!

So, surely i will share ilmu2 yang i dapat dari kelas-kelas beliau.
One day. Tungggguuuuuuu...

Sebabkan ingin berkongsi itulah jugak yang membuatkan i start balik menulis kat blog ni.
Semenjak pergi Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan oleh Dr. Azizan April yang lepas, rasa macam ketagih ilmu, Rasa macam gila lah aku tak tahu apa2. Gila lah banyak betul aku kena belajar untuk improve business.

DAN 70% ilmu akan hilang kalau kita tak berkongsi. Maka, dengan itu I will try to spend more time writing here, ilmu-ilmu yang i dah belajar dari mereka. Moga bermanfaat kepada lebih ramai orang yang ingin ubah kehidupan melalui perniagaan, In sha Allah.


So, bagi yang belum tahu, I am doing business jual menjual tudung sekarang. Mainly instant shawl.






These are one of the latest collection from Miss Wish. Jemput ke facebook Miss Wish Wardrobe ye..
Dheeya instant shawl ni adalah sangat perfect untuk ibu-ibu dan para pelajar yang sentiasa nak cepat bila bersiap. Takde masa nak iron, takde masa nak cari mana inner, mana pin.Super marvellous i tell you!


Tak percaya? Boleh jemput ke instagram kami @misswishwardrobe untuk tengok feedback customer-customer kami ye..

Miss Wish fokus kepada instant shawls buat masa ni. Sebab kami nak bantu ibu-ibu yang kurang masa nak bersiap tapi masih nak kelihatan cantik selain memastikan aurat ditutup dengan sempurna. Kami akan sentiasa membawa instant shawls yang bukan sahaja cantik tetapi memudahkan anda semua. Kalau boleh, hanya perlu 2 saat untuk bersiap macam Dheeya Instant Shawl ni.

I paham sangat masalah mak-mak ni. Nak lilit2 macam2 style mana nak sempat ngan anak menjerit, bergaduh segala. Husband plak tau nak cepat je. Bukannya nak tolong jaga anak time wife nak bersiap. Ish.. ish.. Ish.. husband sape eh macam tu?? Bukan orang Malaysia. I bagi contoh orang Mongolia ni. =P

I am also currently working on another project. For skin care.
Bukan produk brand sendiri seperti yang berlambak kat pasaran tu.
This product comes from a very strong company, with strong scientific evidence on its benefits.
Jemput usha2 website yang masih dalam pembinaan ni - brightnbeauty.com

Walaupun website belum berapa sedia lagi, you all boleh whatsapp i untuk tanya tentang produk kecantikan nombor 1 di dunia ni ok... 
WHATSAPP JE TAU. 0192129766. STRICTLY NO CALL.





 Ingat Dina, Ingat Bright n Beauty.
Ingat Bright n Beauty, Ingat produk kecantikan terbaik di dunia.
Gitu slogan dia.

Eh. dah jauh dah i terpesong dari tajuk sebenar ni tau..



Sepertimana i cakap tadi ilmu perlu dikongsi kan.. sebab tu jugak i nak sambung blogging. Tulis kat facebook tak puas. Tak boleh nak panjang-panjang sangat. Pastu plak, i rasa macam sharing kat facebook tak berkesan sangat. Facebook tu tujuan dia bukan tempat untuk belajar. tapi tempat untuk bersosial. Tempat sambung silaturrahim. Jadinya, blog adalah medium terbaik untuk sharing. Untuk tulis panjang lebar. Untuk berleter tah pape pun sesuai jugak. 

Dannnnnnn...

Satu sebab yang mengukuhkan i nak sambung blogging kat sini ialah sebab statistics viewer blog ni yang i tengok pagi tadi. I dah setahun tak bukak blog. Yet, views bulan lepas ialah sebanyak 1959. Macam tak caye je. Apemende laa korang jumpa kat blog aku ni sebenarnya?? Hehehe..
Rasa macam banyak merepek je entry lepas2 tu. Takde ilmu ape sangat pun. huhu..

In sha Allah lepas ni i akan cuba produce entry yang lebih berkualiti. Tapi entry merepek2 untuk tatapan anak cucu akan tetap ada.

Kesimpulan dia, berikut adalah faedah-faedah blogging.
* Share ilmu
* Share experience
* Rekod peribadi
* Search engine optimization for business purpose 

Kesimpulan kedua, kalau nak cari instant shawl, jenguk lah kat Miss Wish.

Kesimpulan ketiga. Nak dapatkan kulit sihat cantik dan tidak mengandungi bahan kimia penyebab KANSER, sila tengok Bright n Beauty.


Sekian.
Terima Kasih.
Tengkayu for reading. Muahhhhhhh



No comments: