long live!!!

Tuesday, October 14, 2014

Rafique turns 4


Its been a veryyyyy longggg time since the last post in this blog.. weehhhaaa.. mak pemalas u ols sekarang ni.. banyak sangat komitmen terhadap kehidupan. maka blog terabai.. what to do??  sentap tengok BE dayu ler ni.. maka bukak blog, dan berazam nak update.

latest event in my hectic life was Rafique's birthday party.. just a small one yet meaningful enough to him.. rasanya umur 4 tahun paling sesuai kot untuk celebrate birthday with a party.. younger that that kids did'nt  understand anything i guess.. ni berdasarkan rafique la.. tahun sebelum ni takde excitement pun dari dia.. mak je syok sendiri.

Superman cake as he requested!


Thank you Auntie Fad for making Rafique's wish comes true! Sampai hari ni dok cerita lagi Superman Cake dia cantek..sedap... I really love the simple design. =) Chocolate moist cake yang sanagat2 sedap dengan harga yang juga berpatutan. 


Unfortunately, birthday Rayna next month kena cari baker lain la pulak.. Auntie Fad is going to labour soon.. konfem cuti lama tu..

Check out thesweetwonders untuk melihat dan mengorder kek dan desert air tangan Fad sementara beliau belum beranak.


Birthday boy ni seminggu practice nak blow candles u ols.. jangan tak tahu... seminggu jugak asyek dok tanya "is today my birthday ibu?" betapa laa excited sangat. tu sebelum birthday party dia.. lepas birthday party dia " Rafique nak birthday 1 more please" Jenuh laa anak oiii sepuluh kali setahun birthday awak je..



Ni team mommy bloggers yang sempat bergambar pada hari kejadian.. Mira dan Izza dah tengah malam baru datang.. muka belengas dah, mana boleh amek gambar =P  Yang bercita-cita nak datang, tapi atas pelbagai faktor kehidupan yang lain tak dapat datang, thank you jugak.. Lain kali kita party2 lagi.. Tak berparty pun boleh je datang. Aku hidang air Coway je lah tapi.. 

Some tips for mommy yang sedang merancang birthday party anak2 u ols..

1. Tak payah over excited. A simple party yet enjoyable for the birthday boy/girl would be great enough for them. Age appropriate paling penting. I used to attend a very "glamour party" for 4 year old kid.. penat mak dia plan macm2 yet anak cranky on that day.. why? because dia tak enjoy laa kan...

Rafique's party ni memang takde plan sebarang games ke ape.. Just beli bubbles and balloon letak dalam goodies bag je... jimat bajet jimat masa, budak2 pun enjoy..

Cost untuk Goodies bag?

Semua beli kat GM Klang tu ha..
Beg plastik yang gambar kartun2 tu 3 pack (10pcs each pack) = RM 10
Bubbles 3 kotak bubbles (1 kotak ada 12 pcs) = RM 30 (RM 10 sekotak)
Coklat Nini (1 kotak 12pcs) = RM 30 (RM 9++ sekotak, tak ingat exact price)

So kiranya cost untuk 1 goodies bag tu tak sampai RM2 pun.. dah cukup buat the kids enjoy =)

2.  Kids menu is compulsory. Mak pak punya menu suka hati pandai korang lah nak sedia ape.. Ikut bajet masing-masing. Kids meals pun kalau on tight bajet takde mahalnya..

Cukup laa 2 point sebab party aku buat untuk Rafique ni pun simple je.. Low budget u ols.. =P

That's all for now. Ntah bila pulak nak update blog ni..
Babaiiii....

4 comments:

nurul aziyana said...

semua mak ank 2 dh geng blogger
ketinggalan sungguh eden

antalya said...

nyampah tgk bdn sendiri.paling gemok wakakaka.ank bujang aku over excited kalahkan besday boy. ok awal thn dpn proceed besday party umah aku plak

Lynn Hamzah said...

happy birthday rafique...budak budak bila dapat goodies bag memang dah seronok sangat dah...tak kisah letak apa pun dalam tu...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)