long live!!!

Wednesday, October 23, 2013

the waiting game

Assalamualaikum..

Untuk tak menghampakan adik baby dalam perut ni bila dia pandai baca blog ibu dia nanti, i need to update gak laa cerita pregnantkan dia..karang kecik hati asyek jumpa cerita pregnant to abang Rafique sesaje.. huhu..

Now, i'm entering 35th week of pregnancy. lagi few days dah full term. Walaupun secara mengikut sejarah Rafique lambat keluar berbanding due date, tapi i have the instinct that this time baby akan keluar awal dari edd.. tu instinct i je lah..entah betul tak, wallahualam..


Berbanding dengan beberapa minggu lepas yang i memang tak ready langsung lagi for her arrivals, now I am 100%  ready secara material to welcomed her to the world.. Baju semua dah siap shopping and basuh with the help of the little brother yang sangat rajin tolong sidai baju baby.. Sekali harung shopping everything.  Rafique's time, I sangat suka meronda kat shopping mall.. So, shopping starts quite early. But this time around, tak berapa rajin nak mengukur mall.. Probably due to 2 reasons; masa and tak larat nak kejar Rafique kalau gi mall..



 Trying my best not to build toooo pinky wardrobe.. Manalah tahu Allah punya kuasa nak uji kami, scan girl tapi keluar boy kan... But I failed. hihihi.. Girls clothing are tooo tempting! Walaupun bukan lah semua pink based (I really try hard on this part- being me yang sangat obsess with pink), semua baju pun very girlish. Kalau ditakdirkan baby boy yang keluar, kena jual lah semua baju tuh. memang tak boleh pakai..

Hubby is kind of weird shopper this time. He's paying so much attention on details.. Kalau masa Rafique dulu, we are more on shopping for basic, tak kesah about benda2 kecik like designs etc as long as ada and properly functioning as it meant to, this time hubby siap fussy about toys.. Toys pun nak fussy.. Tah pape tah.. Dia yang lebih2 into pinky. Excited sangat waiting for her little girl.


 I dok sibuk cari baju and other needs, dia plak sibuk tanya hairband dah beli ke belum?? =P wakakaka..syndrom sgt kan nak dapat baby girl..layankan jer lah..  dia seboleh mungkin tak nat anything blue colour this time. Tak kira how girlish that thing looks. 



Tak yah laa korang cakap banyak nye baju and hairband baby... Sebab pics ni semua i cilok kat google jer..hehehe.. not our real preparation pun..LOL! orang update blog bagai melepaskan batuk di tangga gini lah..

I dah start cuti.. unofficially la..now working from home saje sampai bersalin.. sambil lepak2 dengan Rafique.. Work progress kind of moving very slowly now.. takpe laa.. tak nak pressure sangat.. asal gerak ok la..but i have two mission before bersalin.. Moga sempat lah siap.. 

So, the waiting game start. I dont know whether to hope adik baby cepat keluar atau keluar on due date (which is the same date with my hubby's birthday).. I am just hoping for a normal delivery this time dan baby sihat walafiat.. Pray for me friends..

Bye... See you when i see you ;)

2 comments:

seri.selaseh said...

InsyaAllah.. semoga Allah permudahkan deliver nanti ye. Nmpk sgt excited nak dapat baby baru kan?. Makin meriah la rumah nanti hendaknye.

wardah @ fie shah said...

Tak lama je lagi kan Dina. Hopefully everything goes well..InsyaAllah. Jom pergi baby expo this coming sat kat sacc shah alam. Fie pun baru2 nak membeli ni.