long live!!!

Friday, August 23, 2013

set berpantang pilihan hati

assalamualaikum...

wow! entry kedua untuk minggu ini..dasyattt!! =P
adakah saya akan kembali aktif di arena membelog?? hahaha..soalan poyo..

untuk 2nd delivery ni i dah decide untuk tak beli jamu segala. nak berpantang ngan shaklee.
ni bukan iklan shaklee.. please take note. huhu..
lepas baca serba sedikit (unlike time preggy to rafique, i read a lot about confinement preparation, breastfeeding etc etc..sekarang ni masa yang ada hanya untuk journals yang bertimbun-timbun tu je.) sory adik baby.. bukan maksudnya ibu tak sayang.. cuma experience yang dah dilalui dulu banyak mengajar kot.. =P lagipun skrg kan ada whatsapp. ada masalah nanti, whatsapp je, ramai yang membantu nanti..insyaallah.. =)


i decide untuk guna set berpantang shaklee sebenarnya sebab based on pengalaman lepas yang i tak amek pun jamu yang beli dulu tu..x silap i beli set bersalin NR. Tak guna bukan sebab tak bagus.. i guna pilis param je sebab rafique kena jaundice dulu..so, konon nak tunggu dia besar sikit baru makan..tapi sampai sudah tak makan.. habiskan vitamins yang hospital bagi, makan gamat dan amek vitamins gak..tapi bukan shaklee.. beli kat farmasi je.


this time, let give this set a try.. i plan nak amek yang basic set ni je.. sebab i tak boleh nak telan esp.. dah try pun..jiha bagi sample ari tu.. cannot go.. inspite of knowing kebaikan dia (from readings), kalau dah takleh nak telan nak wat cane kan?? beli pun bazir je kalau tak makan. another thing that i will continue taking during confinement is gamogen.. memang terbukti bagus dalam proses penyembuhan luka especially kalau i kena c-zer lagi this time.. plus rasa dia sedap, maka takde masalah nak telan 14 botol pon.. hehe..

maka, rakan-rakan agen shaklee sekalian, boleh laa bagi quotation korang melalui mana2 medium yang korang boleh contact saya.. sape kasik best offer, i beli kat u lah..kehkehkeh.. ramai sangat kan agen shaklee sekarang ni. maka best price win. jangan u all kasik i shaklee tiruan sudah.. (ada ke??)


esok nak gi check up adik baby. harap beliau tidak lagi menyembunyikan gender beliau. ibu tak sabar nak shopping dah ni.. 

enjoy your weekend..selamat ber"open" house..
pandu cermat jiwa selamat. 
gi rumah orang pastikan anak anda tak sentuh barang perhiasan orang ye.. karang pecah kaca, pecah gelas, sudah pecah tak pasal dari makan free dah nak kena ganti pasu orang. haru kalau bermasam muka ngan kawan pasal pasu bunga dia pecah.. lagi parah kalau anak kita yang injured sebab tu. tuan rumah pun kalau dah agak2 rumah u ols banyak benda2 yang mudah pecah, mahal dan disayangi tuh, letak tempat yang unaccessible by children ye.. prevention is better than cure.

pesanan khidmat masyarakat dari SafeKids Malaysia.. ;)

ok, sekian terima kasih.
bye...

1 comment:

Ainul Mustafa said...

nanti ainul minta anak-anak shaklee ainul contact dina