long live!!!

Monday, June 10, 2013

tips bertenaga pada bulan ramadhan. please suggest.

assalamualaikum..

dah tak sampai sebulan nak masuk Ramadhan lagi.. ganti puasa tak habis lagi ni sejujurnya..sobs..
sebabnya i kena ganti banyak hari tahun ni..since the past few years asyek tak habes ganti..due to pregnancy (masa rafique) and sebab bf dulu..tambah plak lagi kesilapan diri time lepas raya last year culas ganti puasa..tup tup ada rejeki preggy plak kan..as usual (macam kan dah preggy kali ke- 4), i punye 1st trimester agak teruk morning sicknessnya..walaupun this time not as bad rafique's time. i tried jugak ganti puasa, turns out muntah. maybe sebab perut masuk angin.. memang laa muntah tak sengaja tak batal puasa..tapi kalau dah nak berjalan pun menggeletar lutut how am i going to continue kan?? maka, sejak preggy ni berjaya ganti 2 hari je. thought esok lusa nak try lagi ganti. nampak macam selera makan pun agak pulih jugak since last few days.. dapat 2-3 hari lagi pun ok laa..sambil practice untuk Ramadhan..


i am now looking for supplement atau apa2 laa yang sesuai untuk dimakan ketika bulan puasa..untuk bagi tenaga dan tak rasa mual (sebab perut masuk angin)..tambah pulak kalau diizinkan Allah, i akan start data collection end of this month..maknanya bulan puasa i akan banyak berjalan dan bekerja di luar..in which mesti laa akan penat.. ='(


yang paling hebat sekarang ni orang dok iklankan haruslaa shaklee kan?? hehe.. pakej nya esp, performance drink ngan meal shakes yang diperkatakan bagus..tapi memang kena amek semua ke baru effective? adoi..rasa cam banyak sangat benda yang nak ditelan..tak kira lagi dengan obimin, vco n aurawhite yang i currently consume..ouchh..baru sebulan try amek aurawhite nih..hohohoho..asyek tengok orang lain cun, kita nak cun gakk..=P tp so far i belum nampak desired effect..hihi..baca review orang kata 2 weeks pun dah nampak kesan. kulit i dah keras macam kulit buaya kot..tu pasal lambat sket nak tunjuk kesan..sebelum ni pun penah gak try product lain...pun sama gak..huhu..sebab tu i macam malas gak r nak amek supplement ni..tapi bila lama tak amek apa2..pastu dengar orang tu cakap bagus, orang ni cakap effective, mula laa terpengaruh..pompuan pompuan...ni pun ada tokey 1 brand dok promote kat i..dia cakap takde lagi orang yang guna bagi negative respond..hohoho..kang kalau i guna, tetibe i bagi negative feedback sian plak kat dia..hahaha.. tunggu jer laa kot i terpengaruh again..ni pun dok pikir2 nak continue lagi bagi chance kat aurawhite atau tak..yang dok ada tu pun tahan lagi kot seminggu lagi.


kalau korang ada cadangan camane nak bagi i ni bertenaga sihat dan kuat dna dapat menunaikan ibadah puasa dengan penuh (hopefully...) sila bagi cadangan dan share experience u all k..nak promote2 product pun sila laa..kot laa tetibe i terbekenan plak products u all..syarat dia yang sedap nak ditelan ye.. kalau beli mahal2, pastu x sedap, lepas makan muntah pun x guna gak..haha..


sekian...nak tempek gambar muka sendiri kat blog lah hari ni..lama tak enterprem..




bye..

p/s : rabu khamis ni i ada final exam, doakan i boleh jawab dengan tenang dan dapat A ye..

7 comments:

Ina Allen said...

Herbalife!!! Hehe. Saya dah ambik 7 tahun dah kak. Skang pun tgh pregnant 2nd baby. Alhamdulillah. :) amalina-peter.blogspot.com

fAtrinA said...

Pssttt shaklee lah :) utk kekal segar tyme puasa plus dpt kesan untuk kulit sekali :)
Boleh tgk page fb CipiCipiBlogshop @ www.cipicipiblogshop.blogspot.com
Tq

Puan Jiha said...

Hehe Dina...sila lah bertahan ye...dah la kene keje luar pulak tu kan..preggy lagi

Aieyn said...

try set shaklee la dina.. shaklee ade supplement set untuk ibu yang mengandung..

Aieyn said...

Kalau dina berminat dgn produk shaklee, bleh direct contact ain kat fb ye. Experience ain sendiri yg consume esp shaklee mmg rase bertenaga. Kurang rase letih. Ain ade testimoni dr makcik ain sendiri yg tgh mengandung juga skrg & consume esp. Tp ain blum sempat publish lg.

farahfad said...

haha sume promote barang sendiri eh? same situation here babe... i de banyakkkkk tak ganti lg and sgt2 tak larat ntok 2nd pregnancy ni...i de minum shake brand "tut" but not yet effective maybe cr makan salah ke...malam kol 8.30 da krohhh krohhh krohhhh

Ibu Ilyanie(s) said...

pengalaman peribadi makan Elken Spirulina masa mengandung anak kedua sangat mengujakan. sbb masa tu umur baru masuk 30an, dan saya meniaga jual bubur nasi di Ipoh. Segalanya saya buat sendiri, dari memasak, pergi ke pasar beli barang2, buka kedai, mengemas kedai, cuci kedai, melayan pelanggan. Semua buat sendiri!! dari awal preggy smpi la dh memboyot... until now sy masih amalkan dan bagi juga kat anak2. nak tau lanjut leh call saya 017-5346280. Fyi, Elken Spirulina bukan hanya untuk mengandung sj tetapi forever a healthy supplement for living healhty.

p/s: leh terjah sini http://ibuilyaniescottage.blogspot.com/