long live!!!

Thursday, April 4, 2013

positive

syukur alhamdulillah..

this time, betul2 positive...i sebenarnya macam malas nak berperasaan walaupun period dah delay seminggu and ada rasa loya tekak, nak muntah dan tak lalu nak makan.. sebab last month pun camni jugak..bila test, negative. 2-3 hari lepas tu dah period plak kan.. so, this time macam anggap style baru nak period dapat symptoms macam pregnant. so, ignore saje.. 

last night, masa bawak rafique pergi klinik..haa...rafique lagi satu cerita, dah dekat seminggu demam ni..asal siang dia ok...asal malam dia demam panas. so, semalam bawak dia gi klinik untuk kali kedua.. ramai yang advise supaya bawak dia gi hospital je terus, tapi i ngan hubby berat hati sebab nanti kesian plak kat dia kena cucuk sana sini. so, kami decide last try. bawak dia gi klinik amek ubat masuk bontot.

lepas doctor dah check rafique, before nak keluar tu, hubby yang mintak upt ngn doctor. hahaha..so, this morning i check laa.. and yes, it's positive. =D  Agaknya Rafique demam pasal nak jadi abang kot..wakakaka... ada kena mengena tak??

i nervous gak nih.. ngan research and study tak tahu ke mana, dapat rezeki lain pulak kan...harap everything akan berjalan seperti yang dirancang. doakan saya dipermudahkan semuanya.. di saat nak start data collection ni kan, silap2 terpaksa tumpang toilet umah respondent untuk muntah..hehehehe..

please...doakan yang baik-baik untuk i, baby and my study eh.. Semoga Allah berikan I kekuatan untuk lalui semua cabaran dan dugaan yang bakal mendatang. harapnya dugaan dan morning sickness nya takde lah teruk macam 1st pregnanycy dulu.


Bye.


12 comments:

bibi yusof said...

congrats deena..:) :)

hayati hashim said...

Wo wo wo
Tahniah dna
Syukur!

Peri PiA said...

Alhamdulillah,tahniah
doakan kami ye :')

sapphire said...

alhamdulillah....congrats dina..no worries laa..semua tu rezeki..so in sya Allah yg baik baik je nanti eh :)

hye abag rafique hihi

MrS. F!zA said...

tahniah deena..

sharEna said...

mlm td baru tawu through wassap hehe. camne leh terlps n3 dina ni huhu..

btw congrats yer dina. doa kuat2 dlm bb girl masa awal2 ni. insyaAllah klu ade rezeki dpt la sepasang =)

Rinah said...

tahniah Deena.. semoga semuanya dipermudahkan.. Amin

Ryehanna said...

yippee! tahniah deena... leh shopping brg baby! hahahahaha

Mama Adam said...

Prepare plastic bag dlm handbag. Utk emergency

deena awanis said...

thank you everyone..

ena : mmg dh btau kt whatssapp dulu..blog ni slow sket skrg ni..insyaallah..doakan kami yer..

pia : insyaallah ada rezeki pia jugak nanti..=)

ana : i know where to browse for them. just wait! hahahahaha..

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah kak.. :) kkdg ade kaitan jgak kot dmam tu..anak ros pun demam masa ros pregnt..hhaha

~*Dandelicious Princess*~ said...

tahniah!