long live!!!

Tuesday, April 23, 2013

2nd pregnancy symptoms

assalamualaikum blog yang sunyi sepi.. ^_^

too many medium to share and communicate with people membuatkan blog semakin dipinggiran..hehe..tapi i rasa nak update gak lah the second pregnancy stories kat blog (walaupun mungkin tak serancak time rafique dulu).. at least there's somewhere to refer to..kot2 nak mengimbau kenangan silam.hahaha.. kang adik baby merajuk plak cerita dia xde kat blog ibu. =P

so, the second pregnancy symptoms is totally different with my first pregnancy i can say..setakat ni lah.. unlike rafique's time yang asyek muntak tak kira masa dan tempat..muntah everytime i makan..this time not that bad in term of muntah. 2-3 hari sekali ada lah muntah..tapi masih keadaan terkawal. tapi sekali muntah toksah citer laa dia punya perit tekak tu kan.. walaupun x muntah sangat tapi selera makan tetap berkurang jugak..sentiasa rasa loya tekak ni.. naik stress nak pikir apa yang nak dimakan.


sekarang ni jugak i tak boleh telan apa yang i masak..semua rasa pahit je.. mula2 ari tu, i akan muntah sakan bila bau nasi menggelegak. so, we decided beli nasi but i masak lauk.. then, bila masak lauk, i asyek rasa macam performance memasak i makin teruk sejak pregnant. apa i masak semua tak sedap! lol!! macam laa selama ni masak sedap sangat pun kan..tapi at least boleh laa jugak makan. ini tak boleh makan langsung. tapi yang pelik nya, hubby cakap dia rasa ok je. so, after few "experiments" kami mendapati memang i tak boleh makan masakan sendiri. pelik laa.. macam2 pesen laa ibu mengandung ni. nampaknya gantung kuali for 9 months ler.=D

sejujurnya this pregnancy i rasa macam penat sangat..  cepat mengantuk.. dulu walaupun teruk muntah rasanya xde laa melepet camni skali. kul 9 rasa maca kul 11 malam.. ni pun dah ngantuk gak ni..

so, till then.
thanks for reading.
bye.


8 comments:

Peri PiA said...

t.care ye,kuatkan semangat

Mrs Nageb said...

selamat menempuh :) memang macam2 kan :) tapi semuanya akan jadi best :)

Mrs Nageb said...
This comment has been removed by the author.
Mama Marcello said...

Tahniah Deena, Seusia lagi kot anak kita kan...hehe~
i pon sama cam u,alahan teruk 2nd pregnancy ni...lembik mak!

semoga tabah dan kuat selalu kay ^_^

NURUL JAMIAN said...

jaga diri dina bertabahlah

Ainul said...

take care dina. tu yg takut nk pregnant lg sbnrnyer.hehehe

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Dapatkan 10% diskaun. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com

farahfad said...

dah bape minggu cik kak?heheh...aiyak...sebaya sungguh anak kita..dr 1st sampai la kedua eh...hihihi....im entring 14th weeks..
btw this time muntah super extreme non stop for a month twice daily...ni bru reda =)