long live!!!

Tuesday, March 26, 2013

kadang-kadang letting go itu perlu..

pagi ni time mood nak study ke laut, i kemas2 lah wardrobe yang dah nak pecah asyek dok sumbat je ngan baju..beli baru tapi yang ada dalam tu tak dibawak keluar..ni kalau hubby tengok gaya isi perut almari i tu nescaya kena bebel ngan dia. dah penuh almari pun asyek dok cakap takde baju lagi everytime nak keluar. huhuhu..dasar perempuan kan?? bukan i sorang je kot gini perangai nya.. korang pun mesti sama kan?? kan???

bukan apa tak nak dikeluarkan..kadang2 tu yg dah tak padan tu rasa macam mana lah tahu kot2 esok makin kurus ke..boleh pakai balik baju yang kecik dah tu..lagipun tengok design macam tak outdated lagi..=P tak pun kalau nak bagi orang, nak bagi sape? sape yg sesuai?? kang kalau bagi tapi orang tak pakai, i gak kecik ati..atau pun baju yang kita beli mahal tapi orang pakai buat comot2, haaa tu pun boleh membawa kepada kecik hati sakit hati dan sebagainya..kita dah cuba nak ikhlas, tapi kalau sebab perasaan2 macam tu jadi tak ikhlas plak nanti..x best lahh..

jadi, i mengambil keputusan to let go some of my pre-loved collection yang masih baru..very rarely worn. atau lebih tepat lagi pakai kurang dari 5 kali. ada yg pakai sekali, ada yang pakai try2 depan cermin je. ^_^ dengan harapan kalau korang beli baju2 tu, korang pun akan sayang dia sepertimana i sayang dia..huhu..

 ni yang nombor satu nak letgo..baju kurung cotton. bought few months back, ready made. tapi tak padan.
tunggu nak gi alter, sampai ke sudah tak alter, maka i nak letgo disini kalau-kalau ada orang berminat dengan pre-loved baju kurung cotton ini. i pakai baju ni try2 depan cermin je..tak keluar rumah pun. nak letgo murah2 aje. RM 30 sepasang. 

ni measurement dia  (saiz S):
bahu 14 inci
dada 36 inci
pinggang 30 inci
labuh baju 36.5 inci
labuh kain 39.5 inci

sekali lagi, harga RM30 sahaja. tak ingat dah beli bape inggit. belasah jer lah labu..

baju kedua adalah kurung moden.
material chiffon.
i pakai time khatam quran.


kanan : full view (baju dan kain)
kiri : nak tunjuk kain dia ala-ala meleret sket kat bahagian belakang



ni pulak menunjukkan details baju tersebut..berjahit manik di bahagian depan, lengan dan kaki baju..maaf laa manik tak lebat sangat. pasal i takut kalau manik banyak sangat ustazah yang nak khatamkan i tu silau mata tengok manik, terus tak leh nak baca quran.. =D I rasa baju ni sesuai untuk mereka yang nak gi dinner kot..atau pun wedding yang buat kat hotel or hall..kalau gi kenduri yang buat kat rumah, dinasihatkan jangan laa sebab kain dia meleret sikit. habis rumah pengantin korang tolong kemas. takpun kalau yang nak bertunang tapi dengan bajet yang limited. beli jer laa baju ni haa.. ataupun boleh gak belikan baju ni untuk bridesmaid korang..dia bukan tahu pun u beli pre-loved. don't worry. condition adalah tip top. pakai sekali SAHAJA.

 i nak jual RM 100 sahaja .excluding postage
and the price is negotiable.. tell me what is the price that you want.
ni measurements dia..
bahu 14.5 inci
dada 34 inci
pinggang 29 inci
punggung 37 inci
labuh baju 25.5 inci
labuh kain (depan) 36.5 inci


yang the last 3 ni measurements dia sama je..warna dan design saje lain..

                                                                       measurement : 
bahu 14 inci
dada 33 inci
pinggang 28 inci
punggung 34 inci
labuh baju 34 inci
labuh kain 36 inci



full view baju

 kiri : close up lengan
kanan  (dari atas): close up kaki baju yang berkerawang, manik baju dan hand cuff

nak letgo RM 100. negotiable.



nak letgo RM 100. negotiable.


ni i panggil baju puteri umno.
nak letgo RM 50.

yang berminat boleh whatsapp saya 019-2129766 atau emel eddiena1308@gmail.com

di samping nak letgo baju- baju pre-loved from my own collection, nak iklan jugak tops from Miss Wish sudah diupload kan..

yang minat peplum, sila usha Emylia peplums from Miss Wish.


material satin silk
ada 3 corak : blue parsley, red parsley dan pink chain.
measurements : 
Shoulder width/lebar bahu - 14 inci
Breast/dada - 32 inci
Waist/pinggang - 28 inci
Hip/pinggul - 36 inci
Length/labuh - 27 inci

Harga RM 50 each. 
buy 2 for FREE postage

another new top is the Lacey top
comes in 2 colours : orange and creme/light brown



material : high quality lycra
Harga : RM 36 only

jom usha page FB kami at Miss Wish Wardrobe dan follow our instagram @misswishwardrobe for our latest update. 

ohh..lupa..nak order boleh PM kat FB page kami atau whatsapp i jer terus. no problem punyer..

oopppppsss.. belum gaji ey?? takpe..boleh book dulu.. we can reserve for you until next Monday.

Much love from me and the Miss Wish team.
Thank you.

5 comments:

CikLily Putih said...

suker yang polkadot tuh tapi confirm tak muat punye...

deena awanis said...

cik lily : hehe..mntak maaf la..satu saiz je ada..hehe

BLuRpL3 said...

wow! cantik-cantik semuanya :-)

let's exchange link. do come, visit our blog & be our follower at http://blurplediary.blogspot.com/

Puan Bardboo said...

rasanya semua pompuan pun akan rasa camtu - takde baju nak pakai eventhough almari dah nak termuntah penuh dah..hehe..

anasecret said...

yg pink tu available ke? best price please