long live!!!

Tuesday, January 8, 2013

let's write!

blogging from office today ya' all!!

hellooo..

i wonder ada lagi ke orang baca blog ni yang makin sunyi sepi.. i bukan malas nak update sebenarnya..selalu ada jer cerita yang rasa macam nka update tetapi terlalu banyak kekangan. termasuk laa kekangan masa; be it kat opis atau rumah, kekangan anak yang pantang tengok ibu dia ngadap tab atau laptop, kekangan pelbagai apps yang best2 kat handphone. hahaha..




some pics from my instagram. this is my second instagram account pasal yang first tu lupa password.hehehe..so, bila tukar handphone baru dah tak buleh nak sign-in. wakaka..sudi-sudilah kiranya follow i kat instagram : deenaawanis yer..nanti i follow balik. disebabkan instagram ni lah i rasa macam makin tak berapa nak perlu letak gambar kat blog. dulu, my parents and siblings selalu stalk rafique kat sini dan fb, sekarang ni dorang stalk rafique kat instagram saje..



a little update about rafique..lama gila rasanya tak cerita pasal rafique kat sini. he's getting clever and clever and clever these days..vocabs dia memang dah mantap..ada jer words baru yang dia belajar. and he now can arrange words to make sentence. "ibu nak water" "ibu jom shower" "ibu fiqfiq poopoo, jom wash". Dah boleh jadi kawan ibu buat teman berborak sekarang ni..bab panjang akal toksah cerita lahh, ada je idea "naughty" dia.. 

after 2 years staying with his previous babysitter, semalam Rafique now dah dihantar ke BS lain pulak..sebab BS lama dia tu terpaksa quit to take care of her husband yang sakit..since we were given a very short notice, agak gelabah jugak lah i..meroyan jap kat twitter. initially, nak cari nursery. konon-konon nak bagi Rafique kawan dengan rakan sebaya, tapi bila pergi rumah babysitter yang jaga ramai budak (10++), i dont think i can adapt to that. wakakakaka..bukan RAFIQUE tak boleh terima, mak dia yang over. anyway, mama n MIL pun tak setuju hantar Rafique to nursery. so, i selaku anak yang obedient, mesti ikut cakap ibu.



about my phD, i tengah semester break sekarang. yang buat i stress adalah data collection yang sepatutnya bermula December 2012 tak start lagi. pending kat John Hopkins. tak tahu lah apa masalah dengan ethics kat sana, yet people from other side pun sonyap ajo. perhaps busy with Christ and new year holiday kot..harapnya by the end of this month dha bermula lah..stress menunggu. training manual from their side pun i belum dapat lagi, cemane nak train enumerators?? haiiyyaaa...buat keje, berfikir memang stress. tapi stress menunggu adalah lebih lagi level of stress!!


enough for now. nak gi bloghopping lah jap..
bye!

1 comment:

umi fafa ~ said...

hye...sama la.. tgh meroyan ni nak cari BS for my kiddos... kalau si kakak, xpela.. ramai yang sudi jaga tapi si adik ni semua menggeleng kepala..huhuhuhu....