long live!!!

Wednesday, January 9, 2013

a chance to design your own jewellery

semalam masa borak-borak with hubby, dia keluarkan cerita pasal jewelleries..itupun sebab dia temankan boss dia pergi tempahkan bangle untuk wife dia. siap tunjuk gambar design bangle tu lagi kat i..cis cis..nak pancing aku ke ape nih? kalau setakat nak tunjuk baik takyah lah kan..=P

being me, who is not into jewelleries, especially gold, so macam tak heran sangat lah..cuma kalau orang bagi macam masa kawen dulu tu, kita terima je lah rezeki tu kan..hehe..but, i cakap lah kat dia, i tak minat lah gelang cenggitu, taste orang tua!wakakka..*jahat gila aku* tapi kalau u nak belikan, i nak tiffany charm bracelet...ecewahhh..dalam hati tu terdetik gak lah "mesti laki aku ni tak tahu apekemende tiffany tuh.." tapi sangkaan itu meleset sama sekali when he says "ooo..tiffany tu memang cantik2kan barang2 kemas dia..butik dia ada kat mid valley tu..staff dia ada selalu hisap rokok sekali ngan i kat rest area. kalau nak beli, boleh laa mintak discount price ngan dia nanti" and me??? OMG!!!walaupun jewelleries ni adalah barang terakhir dalam current wishlist (hahaha), terus mata bersinar-sinar rasanya..kira maca ada harapan gak ler satu hari nanti nak pakai Tiffany's.. >_____<


meh kita usha meh...



chomelss kan charms from Tiffany nih??
yang best tu, kita boleh personalized mengikut selera and charms yang kita suka..dan mengikut bajet masing-masing..


contohnya macam i design kat Tiffany & co kat atas ni..sebab sebijik charm cost thousands, so kita berangan di peringkat permulaa guna bracelet paling murah dan 3 charms je dulu..untuk angan-angan sambungan nanti, kita tambah lagi charms tu..wuhooohooo..

other than Tiffany & Co., kat Pandora pun ada banyak charms yang comel-comel..yanhg bagusnya, it cost much cheaper than Tiffany.. 


yang pink ni nampak very girlish and feminine kan..sesuai untuk orang yang lemah lembut (macam i)...  
^__^


black charms ni pulak nampak lebih aggressive, yet modern..so, dalam erti kata yang lebih tepat, charm bracelet ni menggambarkan personaliti seseorang tu lah..

and this one, i design sendiri kat Pandora in case of hubby tertanya-tanya which charm he need to choose for me..wahahhaha..gitu...seronok aku berangan. and each of these charms ada maksud tersendiri tau..like the Eiffel Tower tu..sebab me n hubby selalu berangan we all nak gi Paris, nak tengok Eiffel tower tu sendiri..kata the city of love kan..mestilah teringin gak nak gi..ecehwahhh!!

maka, dengan ini tamat sudah edisi berangan sesekali..lama dah tak tulis entry berangan macam ni..tapi, hubby i cakap, apa yang kita nak, kita kena visualized dan selalu tengok benda tu, barulah impian tu tercapai.. for all you know, i takde lah harap sangat  hubby belikan mende alah mahal gini untuk i buat masa sekarang..banyak lagi kot mende lain yang penting dan perlu..as i said, Tiffany or Pandora ni berada di tangga terakhir in my current wishlist. kalau satu hari nanti ada rezeki lebih, apa salahnya? ye dok?


“Reach high, for stars lie hidden in your soul. Dream deep, for every dream precedes the goal.” – Pamela Vaull Starr



No comments: