long live!!!

Sunday, September 9, 2012

Kisah hantu bedak

assalamualaikum...

Seminggu tak update blog..rindunya rasa nak menaip dan membebel kat sini..ni nak cerita kisah budak yang sangat suka main bedak sekarang ni..pantang ada peluang, mesti dia grab the chance..gambar2 yang i amek ni kisah hantu bedak yang pali horror berlaku setakat ni lah..sebabnya it happens when we planned to go out. i dah siapkan dia hensem2 first before i go for a QUICK shower..masa I kat dalam toilet tu, dia diam je (usually, he will scream or cry from outside the toilet..jadi, i dah suspect sesuatu sedang berlaku di luar sana. tapi since he didn't cry, i'm quite certain that he is safe. jadi, teruskan jer lah aktiviti dalam bilik air. 

and what is actually happens outside???


 ini adalah dulang..maka hidangan hari tersebut adalah bedak masak masam masin. =D


 ohh...upin ipin pun perlu pakai bedak jugak ye kawan2...


 bedsheet juga perlu pakai bedak..ni sindir mak dia yang malas tukar bedsheet kot..sapu bedak kasi wangi..LOL!!


 this is our dressing table..where he got the powder from.

.satu lagi permainan yang Rafique rekacipta adalah bowling using our cosmetics bottle..dia akan susun all the potion and perfume bottles (like bowling pins) on the dresser, and hit them with one of my bekas moisturier which looks like a ball (to him)..creative kan??so, we've removed semua barang2 on our dressing table out of his reach sebelum semua benda tu pecah berderai. we bought him a bowling set, but he refused to play. jadi, from our conclusion, dia suka main potion bottles tu sebab ada bunyi yang akan terhasil compared to the plastic bowling set, xde bunyi. that's why he don't like it. now i'm wondering, if he likes sounds so much, should we sent him for music class. main drum ke, piano class ke..ada gak pekdah dari dia main potion bottle tuh.kannn???hurm....

lepas dah selesai "tanggungjawab" dia baring atas lantai, tengok upin ipin...rileks jerr macam takde ape yang berlaku..this is how he posed masa i keluar dari bilik air.

and a cheeky pose, buat muka tak bersalah. ask him sape tuang bedak, he will answer "fiqfiq"

11 comments:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Bagusss..mengaku bile buat salah..hehehe..Rania pon mcm tu..kalau nampak handbeg..siapla..habis dikorek semua lip gloss..face powder..hmm

deena awanis said...

anak dara kan..mestilaa attracted kt handbag mama..hehe

sharEna said...

cute rafique hehehe...bilelah nk jumpe budak nie...aummm

izzah azfar said...

akak cukup stress bila anak main bedak.
baru ni depa main minyak rambut.
seronok je dua beradik..

akak terpaksa sorokkan bedak, dan bila nak pakai baru kuarkan..kalo tak harum semerbak ler rumah dengan bedak

stress sbb kena mop rumah!
huhuhu
sorry komen pun stress

deena awanis said...

ena : takde jodoh lagi nak jumpe kan..hurm..nanti ler..

kak izzah : haha..tu creative namanya..rafique belum jumpa lagi keseronokan main minyak rambut.harap tak jumpe la..haha

aziyana said...

serupa la ngn ank dara kt umah tu..pantang jumpa bedak..habis la satu rumah berbedak..xlarat nk sapu..

Anonymous said...

Although I've since switched from a Canon consumer camera to a Nikon prosumer camera (the D300), I still use the Nikon version of the same lenses. A great side pan requires that the camera travel together with the subject in both X and Y-axis. The portal has been packaged with all these lenses and is an effort towards making it a single stop shop for photographers looking for Nikon camera lenses.

my web site: nikon d7100

Anonymous said...

Many homes have fireplaces for both warmth and decor. I found
the car at a truck dealership for $7000 dollars.
This is the second installment from my Go Green & Save Some Green
Series where I will share with you a few simple and effective tips
on how to start becoming green around the house.

My web-site nest thermostat review

Anonymous said...

For example, when user is writing a text to someone, but suddenly they decide that they wish to
talk instead. With release of the handset comes Samsung galaxy s3 deals.
Here's why:Insulting advertising - I don't just mean the old ads
that slam Apple fans (everyone bashes on Apple fans these days).

Anonymous said...

Invest the money you saved into some nice accessories. It also shoots 1080p HD video should you feel the need.
But there are only a few that put out top quality cameras.


Here is my homepage :: canon 6d

Anonymous said...

Sales of the Kindle Fire are going better than expected.
3 inches screen, there is 285 pixel in one inch, it is also
called ppi. It is priced at around $399 with a
2 year contract and $599 without one.

my page samsung galaxy tab 2