long live!!!

Thursday, August 23, 2012

setahun hanya sekali..

 assalamualaikum...

dah masuk 5 Syawal hari ni..mesti ramai yang masih kat kampung masing2 kan??i punya edisi raya2 pause buat sementara waktu bagi memberi laluan kepada hubby yang kena bekerja sebelum sambung beraya di kampung i pulak next week..tak sabar nak balik kampung!!yuhhuuu..

here are some of our raya pics this year from my own camera..gambar dari official photographer belum dapat lagi..

tahun ni tema cintakan alam sekitar..green is the new black. eh. tapi hijau caca marba..pasal semua baju beli ready made saje..takde tempah2..mudah..murah..jimat..hahaha..tapi baju i hampir2 dah tu nak sedondon ngan langsir! aigooo...


raya 1st kami di Kuala Selangor, rumah nenek my hubby..lepas bersalam-salaman dan berphotoshoot sakan, kami beraya lah dekat rumah sedara mara hubby sebelah sana..i pun tak kenal sangat..sebab kan baru tahun ke-2 raya kat sana..sampai ke malam gak r kat Kuala Selangor..melepak dengan family sebelah sana..borak..makan..borak..makan.. little captain kemain lah happy kan..dia sorang je yang kecik, semua dok layan dia jer..sebab my brother in law beraya di JB.

 haaa..tu dia..main congkak di pagi raya..dia panggil guli tu balls..belasah lah rafique, asal tak buat perangai sudah..yang best tu, dia suka sangat pakai songkok..agaknya sebab dia tengok adults semua pakai songkok and dia pun dapat pakai..tu yang dia suka tu.. ^___^

raya ke-2 kat rumah MIL tunggu tetamu2 datang..adik beradik MIL and FIL lah..raya ke-3 pulak kitorang berjalan jauh ke Kuala Pilah sana..lawat FIL punye uncle..jalan jem ya rabbi..raya ke-4 dah balik rumah..tu jer lah edisi raya episode 1. tunggu episode 2 beraya kat Kelantan next week pulak..or maybe weekend ni adalah kot beraya sikit2 especially ke open house..insyaallah kalau takde aral melintang..

kalau buat open house tu jemput lah i ye..i takde buat open house kot this year. tapi kalau nak datang beraya, boleh jerr...jemput jemput..=)

7 comments:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Selamat hari raya deena ^^

Hanani said...

selamat hari raya deena..

Mrs Nageb said...

selamat hari raya ye deena.. ;)

Mama Adam said...

best la u ada family pic. tahun ni, kami x sempat. due tu suasana yang panas, my hubb malas nk bergambar. hehehe

deena awanis said...

nieyxha,kak nani, kak Ila : selamat hari ray a..maaf zahir batin..

Mama Adam : alololo..nape take posing2 ngn baju ray a glamer tu?hehe..takpe2..nnt mggu dpn, gi pakai baju raya, amek gambar kt studio Ey..lagi meriah!

NURUL JAMIAN said...

selamat hari raya dina

MrS. F!zA said...

tahun ni tkde org jmput lg opnhouz ni..thn sudah tk menang nak gi