long live!!!

Thursday, August 16, 2012

raya kat mana?


assalamualaikum!!!

two more days at work peoples before kita bercuti selama seminggu untuk berhari raya bersama sanak saudara..woot woot!! ke dah ada yang sampai kat kampung?? cemerlang eyh.. lagipun untuk elakkan jam, it's god to not travelling during the peak hour. i guess majority bercuti for a week lah kan..just amek 3 days extra je pun..as for me memang the company tutup for the whole week, maka memang wajib cuti walaupun hubby tak bercuti panjang..ada jugak dengar2 khabar u ols bercuti sakan sampai 2 weeks ek??kemain sakan lah beraya..


so, raya di mana? kampung suami ke isteri?? sape yang raya di KL/Selangor tu roger2 lah..boleh i pergi beraya..i raya sebelah husband dulu, minggu Merdeka nanti baru hubby dapat cuti lama sket untuk balik Kelantan..plus, nak attend my cuzzy's wedding kat Kelantan on 1st September nanti..by the way, memang turn dia pun tahun ni. jadi, i dah mentally and physically ready untuk berhari raya tak dapat salam mama and abah di pagi raya ..takpelah lambat sikit pun, asalkan boleh balik lama sikit nanti kan...


jangan gaduh2 berebut nak balik kampung sape ok..i believe most of us memang dah ada sistem giliran balik kampung berhari raya kan??cuma redha dan pasrah jer lah..adat berumah tangga gitu lah..tak kira turn mana pun, family kita jugak kan..lebih baik enjoy jer berhari raya kat mana dulu pun, sebab yang utama nak bermaafan dengan family sambill mengeratkan silaturrahim..jangan sebab asyek "nak menang", dapat dosa kering pulak akibat masam muka dengan suami di hari raya..no no no...


jadi di kesempatan 2 hari sebelum raya ni, i nak memohon maaf atas segala salah silap terkurang terlebih sepanjang u ols baca blog suam2 kuku i nih...kot ada yang terasa, terkasar bahasa, terkecik hati with what i wrote here, mintak maaf banyak2 yer..i did'nt mean it (most of the time)..tapi ada gak kekadang tu, blog ni menjadi tempat melepas geram.hehehe..jadi, ampun maaf dipinta yer..

yang paling utama, tak kira lah raya di mana, di kampung siapa dulu, keselamatan mesti diutamakan..





drive safely..eat safely..live safely..

pesanan khidmat masyarakat dari Kapten Rafique Zaquan ^__^

3 comments:

Ibu Ilyanie(s) said...

as salam deena, Selamat Hari Raya... maaf zahir batin.. Dh besar anak teruna deena.. :D

Mama Adam said...

Happy raya n maaf zahir batin.

Kami dh smpai kota bharu. :)
Walaupun kg org, raya kena happy. Xkan nk seksa diri. Lama dok kg ni, 7 hari! Jd, baik la i happy2 kan diri :)

Hanis MY said...

Comel betul pakai cap pun terbalik selamay hari raya deena n family maaf zahir batin