long live!!!

Wednesday, June 27, 2012

saya hanya merancang..dan saya perlukan pendapat tentang kek..

bukan merancang untuk dapat 'Rafiqah' ye..ni merancang untuk celebrate Rafique's 2nd birthday..
ye ye..i know..lambat lagi..but as you know me, i sooo very love to berangan..hihi..tambah pulak tengah boring tengok health promotion notes, jadi apalah salahnya mengulaq sat tengok kek mickey mouse yang comey2 neh..





semua cantik2 kan?? kalau di tanya kat pakcik google tu, seribu satu macam design mickey mouse cake yang dia tunjuk..kreatif betul para2 tukang buat cake ni semua..salute lah..kalau nak harapkan i, kek bentuk bulat direct from loyang pun belum tentu jadi.. =D 

tapi kan..kalau kek yang cantik macam kat atas ni semuanya sebab hiasan fondant luar tu je kan?
kek yang di dalam tu sedap ke tidak belum tentu lagi.. usually dia akan pakai kek ape eh??or kita boleh request nak rainbow cake or RV cenggitu?? pastu plak, fondant hak tebal2 beserta pewarna warni tu, bukan dimakan pun kan?? jadi wajarkah i mengorder kek yang berfondant tebal ni? dari pengalaman korang macam mana ye?

pilihan yang seterusnya ni lebih simple..takde lah nampak macam fondant tebal jer lebih..



 kan kan?? 
yet still in mickey mouse theme and cute looking.. i was imagining chocolate indulgence or moist chocolate cake with these kind of design or maybe red velvet..YUMSY!! tak perlu lah nak kek 3-4 tingkat, design sarat2..simple macam ni pun dah sangat comel di mata i..yang penting Rafique pun mesti excited nampak "mosh"..

cuba share sikit pendapat korang tentang cake ni.. Kalau fondant ni, usually orang akan buang ke makan eyh?? kalau boleh suggestkan kat mana nak tempah (area cheras/kajang/bangi) adalah sangat dihargai..lagi2 kalau yang korang ada testimonial tentang kesedapan cake dan juga harga yang berpatutan..

thanks...

18 comments:

mamaelly said...

elly pernah order kek Bee dari secret recipe masa birthday isya yg pertama.. masa tu excited sgt tgk kek tu..cantik sangat2.. skali part kuning tu tak boleh makan..hanya sekadar hiasan.. sayang sangat2 rasanya..hihihi

baik order mcm rainbow kek ke.. RV ke..lagi puas hati rasanya

♥ ROS ♥ said...

Wah mesti best bday rafique nnt :) klu duk dkt leh mama auni join dah.. Kek jgn byk krim sgt.. Isi byk xper, tapi mcm bdak2 diorg suka krim yg banyak tu :p kihkih

deena awanis said...

elly : haa..tu lah..tp kek with the fondant deco sgt comel.

ros : haha..tak tau lagi..ni baru dok berangan je..

Ann Ilias said...

Babe,
Fondant actually utk kasi cake nampak smooth and cantik. While buttercream/fresh cream.c.cheese/ganache topping sometimes outcome dia tak berapa nk smooth. Depend on tangan juga la. Hehe.

Me suggest kalau cake utk birthday, just go with the last image. Simple yet cantik, boleh dimakan semuanya, and yg penting ada mickey mouse! kan?. hehe

ok Dina, selamat berangan! ^__^

NURUL JAMIAN said...

setuju dgn pendapat ann jugak

rDnA said...

cute miut semua gambar cake tu..tapi betul gak kalau isi kat dalam tak sedap,rupa je cantik..tak best gak..terus spoil semua

rDnA said...

cute miut semua gambar cake tu..tapi betul gak kalau isi kat dalam tak sedap,rupa je cantik..tak best gak..terus spoil semua

deena awanis said...

ann, nurul : thanks for the opinion. dok tgh usha2 mana nak order..n dh tgk pakej ann jugak..=)

dna : betul betul betul!!

Anonymous said...

rv kat sini sedap specialsugar.blogspot.com

anis pembuat cake ni duduk kat seri kembangan

cuba lah

eB said...

kek mickey mmg cantek. :)

Cho Zila said...

akak pun sama suka berangan... samalah kita...
ps.. akak jumpa blog ni sebab nak cari cerita orang yang pernah gi tioman.. thanks yerk... dan blog nipun best...

deena awanis said...

anonymous : thanks.. (erm..nape main sorok2 nih??) hehe..

eB : cantik..konpius nak pilih mana satu..

cho zila : hai kak..thanks for dropping by..dtg lah lagi..

Anonymous said...

Good dаy Ι am ѕо glаd I found your site,
I rеаlly found you by асcidеnt, while I was ѕeаrching on Digg fог somethіng elѕe,
Nonetheleѕs I аm hеrе now anԁ would ϳust likе to
say cheers foг a іncredіble ρost and а all rounԁ thгillіng
blog (I аlso lοѵe the theme/ԁesign), I dοn�t hаvе timе to rеaԁ
it all at the minute but I have booκ-marκеԁ it and alѕο
aԁԁed in your RSS fеeds,
ѕo whеn I have time I wіll be bacκ tо reаd a lot mοre, Please ԁo kееp up the awеsomе
jo.

Fеel free to visit my ωeb рage - burn belly fat fast

Anonymous said...

Hey! I'm at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

Take a look at my blog post natural breast

Anonymous said...

At this tіme it appearѕ lіke Movable Type іs thе pгeferrеd blоgging platform
availablе гight now. (frοm what I've read) Is that what you are using on your blog?

Stop by my website ... best Birmingham massage

Anonymous said...

Hmm is anуone еlse having ρrοblems
ωith thе іmages οn
thіѕ blog loаdіng?
I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog.
Any feеd-back would bе gгеatly apρreciated.


Αlso vіsit mу webρage - Read blogtescil.com

Anonymous said...

I really like your blog.. veгy nice сolогs & themе.
Did you creatе thіs websitе yourself оr diԁ
you hire somеone to do it fоr you? Plz answer back аs І'm looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. thanks a lot

Also visit my blog post :: birmingham colonic

Anonymous said...

Whаts up this is kіnd of of off tοрic
but I was wanting to κnоω if blogѕ
use WYЅIWYG edіtoгs or if you haνе to
mаnuallу сοԁe with HTML.
I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

Here is my web page: self storage solihull