long live!!!

Thursday, May 24, 2012

of smart intelligent toys, mama panda and carlo rino??

Second entry for today..just because i am so pissed off with something at work..wakaka..padan muka. sape suh wat keputusan yang menyakitkan hati orang, dah i malas nak wat keje..bluwekk..=P

memandangkan i akan dapat gaji pada hari isnin (dalam hati doa gaji masuk esok) apa kata kita mencongak dulu ape yang masuk dalam shopping list pada bulan ini sambil menari lagu joget angan tak sudah..macam biasa, as a mother tak dapat lari lah dari menyopingkan untuk anak..yer lah...anak kan insan yang lemah..jadi, kita sebagai ibu kena lah perjuangkan nasib dorang..hihihi..


  for this month, i nak grab alphabet lace play set ni.. and also another set untuk numbers..as usual, i mengorder from smartIntelligenttoys la..dah tiba masa untuk teach rafique mengenal alphabets and numbers kot..sekarang ni rafique tahu count and nyanyi ABC (version dia lah) sekadar memorizing je..i was so impressed tengok akydd dah mengenal huruf and numbers at the age of 19 months!!ni semua pasal ibu Rafique ni tak spent enough time teaching him..and have undersetimated capabilities anak sendiri..shian Fiqfiq.. hopefully this toys will help to assist me to reach the objective. insyaallah..

dalam dok berhasrat nak toilet train rafique, ibu ni ada gak cita2 nak tambah CD collection..hahaha..comey sangat new prints from Grovia ni..and pilihan i harusler AIO..sejak pakai AIO ni, terbeban sungguh nak masukkan inserts in pocket CDs..hehehe..i am really in love with Grovia AIO..trim cutting, quickly dry..paling best among other AIOs yang i pernah try..even better that Itti Bitti and Simplex..just love it.that's why gatal nak tambah koleksi ni..


Should it be either ataupun and?? not sure yet..for sure i'm drooling over these prints..wakaka..mabuk ape lah mak ni..lampin pun boleh makes me drool..  waiting for mamapanda bukak pre-order.. kalau ana kasik banyak discount, boleh rembat lebih..hehe..

itu jer lah kot untuk Rafique this month..baju2 no more. last month dah merembat berhelai2 baju untuk Rafique..cukup2 lah tu..karang pakai 2-3 kali je dah out grown. membazir jer!or maybe i should buy few shorts or pants for him. yang tu waiting list kot..haaaaa..boleh ko!!shopping list terbahagi kepada 2 ok. wajib beli dan waiting list. kemain lagik.mengalahkan gaji 12 ribu ey ko dina..=D

as for me, mahu start ambil collagen catalyst ni..before ni cuma ambil VCO jer..

puas hati dengan kesan yang nampak pada VCO, kita melangkah setapak lagi dengan Collagen pulak..harap2 cepatlah i dapat kulit gebu, tulus mulus..semoga en suami bertambah sayang gitu..chewwahhh!! catalyst products ni pun i amek dari ana, the mamapanda..best price in town u ols..setakat yang i jumpa lah..hehe..

dan nafsu terhadap carlo rino's ini masih belum padam..memandangkan orang di sana buat dek jer ngan permintaan orang disini, bulan ni terpaksa lah orang disini memaksa orang disana tu..tak kira, tak kira. nak jugakkkkkkk!!!!eh, dah kenapa tak beli sendiri??? sebab academic incentive will be deducted starting from this month. pehe dok?  =(

ok bye.

5 comments:

youramirah said...

ooo disini rupenye dia. hehe. hcm kata gaji isnin la. =P

Mrs Nageb said...

wah macma menarik jer..i pun tgh ushar new toyr for Mareesa ni.. baju pun nak cari..hihihi semua pun anak.. :)

Mrs Nageb said...

wah macma menarik jer..i pun tgh ushar new toyr for Mareesa ni.. baju pun nak cari..hihihi semua pun anak.. :)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Mmg ade waiting list tiap-tiap bulan..adr duit lebey baru bley beli tapi baju macam haruss je beli..rania skang dah banyak baju baru beli tak muat..kena stat cari yang 3y kot

aziyana said...

penah gak beli alphabet toys kt husna, dicampak2 entah ke mana..last2 yg die suka buku jugak, toys tak layan mane..so kalo nk beli yg baru beli buku je..
yana nk try product catalyst yg utk feminin tu pulak..suke gka ngn hasil vco..dh 3 btol makan :)