long live!!!

Tuesday, May 22, 2012

dating with boyfriend

mari i kenalkan dengan my boyfriend..handsome orangnya..kacak bergaya..haha..

 hensem tak si boyfriend i ni??hehehe..

last saturday hubby kena kerja..alternate 2 pulak tuh..jadi, i pun terus mengambil kesempatan untuk ikut dia pergi koje..hehe..big boyfriend kena kerja, jadi i dating with little boyfriend jer lah.. jalan2 pusing2 kat The Gardens je..malas lah nak masuk Mid Valley pasal orang ramai..kalau kat The Gardens ni senang boleh bagi Rafique jalan sendiri je..dia nak lari pun tak risau pasal not as pack as Mid Valley..

so, as usual our port adalah Borders..lepak2..baca buku..campak buku, sepahkan buku..tu semua Rafique lah..dia ni memang kelam kabut sket kalau nampak books banyak2..semua dia nak,semua dia tarik, semua dia bukak..

khusyuk lah tu kononnya baca buku..book Elmo ni best..sebab ada bunyi2..rafique suka..tapi harga mahal lah pulak..satu buku rm100++..aiyoooo anak..kita postpone tunggu hujung bulan lah ye..

 kat depan mata dah ada, lagi dia sibuk nak tarik kat rak..semua pun nak..


 dekat children's section ni, ada table and chair untuk kids..so we all lepak2 kat sini lah..dah penat baca buku, dia gi pusing2 kat dalam tu je..seronok betul si kecik ni nampak banyakkkk buku kat sini..kat rumah ada satu rak kecik je untuk books dia.tu pun ibu tak larat nak mengemas..kalau rumah kita ada book racks macam ni, mahu pitam ibu nak menyusun everyday..lagi satu yang best kat Borders adalah Starbuck's..hehe..

 kita minum dulu!!!

 lepas almost 2 hours meronda kat The Gardens, dah mula merengek nak mimilk.. anyway, masa kitorang kuar rumah nak ke sana tu pun dia memang tengah mengantuk..tapi ibu ni gatal gak nak berjalan..pastu Rafique ni memang ikut perangai ibu dia sebijik, penat ngantuk macam mana pun kalau dapat jalan ON jer..hehe..so, off we went to the baby room kat Isetan..my all time favourite port =)

 breastfeeding rooms yang cosy..siap boleh dim lighting lagi tau in every single room tu..

 and this is the changing area..siap ada sofa for daddy while waiting..atau pun kalau anak yg bottle feeding ke, boleh lah baring kat sofa..sofa takde dalam gambar..lupa nak amek.. 

more facilities in the baby room..ada sinki, ada microwave..erm..microwave kat babyroom nak buat ape ye sbnrnye??hehhe..ada water dispenser kalau nak bancuh susu..=) very comfy..

dan buktinya, ini lah budak yang tidur kemain lena lagi lepas penat berkejaran kat The Gardens..habis semua butik dia tarik bawak mak dia masuk..Coach, LV, Long Champ..macam tahu2 jer mak dia ni dok teringinkan handbag baru..hahaha..


kat the Gardens hari tu ada orang offer Rafique jadi model..wakaka..
kalau Rafique sekarang sama ngan Rafique dulu yang camera friendly tu, harusss i dah accept..tapi skrg ni dia bukan main susah lagi nak pandang kamera, tapi sibuk nak main kamera adalah..and he's no more a friendly baby as he used to be..payah betul ngan orang sekarang ni..pemalu..=P

model is wearing 
Shirt and loafer by Trudy n Teddy
Jeans by Next

lepas ni nak buat Rafique's look book lah pulak..model katanya...hahha..
bye...

5 comments:

Ibu Ilyanie(s) said...

bestnya bilik BF tu!!! ye jugak kan.. pe le fungsi microwave tu ek? hehe...

My Azie said...

rafique the boss!! :D

HANI IZWAN said...

seronok okay tgk(read: baca) deena jalan2 dgn rafique macamtu.

tak sabar nak tunggu Isa besar skit, nak ajak teman jalan2 jugak..^_^

NURUL JAMIAN said...

cantik kasut rafique

Mrs Nageb said...

I memang kalau gi midvalley or garden, memang ke sini untuk tukar diapers..terbaikk..hehehe :)