long live!!!

Friday, April 6, 2012

cheap way to have an enjoyable weekend : bukit tinggi play area

salam jumaat, salam satu Malaysia..

as usual lah jumaat adalah masa untuk promote cuti2 weekend.Since our program nak pergi Cameron Highlands tak jadi last weekend, we went to Jusco Bukit Tinggi. idea was from my MIL.dah lama dorang jumpe tempat ni cuma tak sempat nak ajak pergi..

its actually an indoor playground juge lah..similar dengan playground Viva Home Mall tu, but bigger. tapi yang ni kena bayar. RM8, main sampai pengsan. charge hanya untuk anak saje. mak bapak, atuk nenek nak masuk main skali pun boleh, tak payah bayar. kalau nak bawak keluar, pegi makan ke, shopping ke, pastu nak masuk balik kat play area ni pun boleh. =)

here's some of the colourful facilities at the play area:

 PS station

 slideeee!!!


 ada 3 tempat jumping2 ni..ape tah nama dia..yg penting very safe lah kan sebab filled with air. jatuh pun konfem tak sakit.


 ni proses nak ajar Rafique climb ladder tu pakai kaki, tapi dia tetap pakai lutut gak. need more practices.


ada jugak dia sediakan sand art and glass art area tp kena bayar additional for that lah..tak mahal pun around RM4-RM10 gitu jer..depends on the size of the art lah..

lepas dah puas main, melalak jugak lah si Rafique ni..mana lah ada istilah puas main dalam hidup dia..kalau dibiarkan main kat situ, sampai malam esoknya pun dia boleh main.kitorang pergi lunch dekat Windmill Restaurant. just nearby the play area.

first trial yang tak mengecewakan..lunch set berharga around RM 15-RM18 for western cuisine and for local dishes range from RM 12-RM15 adalah sangat berbaloi sebab dapat mushroom soup as starter, main course of your choice, ice lemon tea and ice cream as desert. RM 63 je untuk 4 orang makan. sangat murah untuk a cozy place like that. i dont have pictures..sebab henfon takde betri dah masa sampai situ. but boleh tengok sini, for overview of the foods. Windmill ni ada banyak branches tapi hanya outlet Bukit Tinggi and Shah Alam saje yang ada lunch set dengan harga berbaloi2 ini..

that's all for the day..and berjaya jugak beli shoe baru untuk Rafique, by Trudy n Teddy. i'm kinda found a new love with Trudy n Teddy. so do hubby..huhu..ibu jer yang tak berjaya beli shoe baru lagi..i don't know why i'm getting so fussy to buy shoes, ada jer yang tak kena dengan jiwa raga. aishhh...untung lah en suami, selamat poket dia.

ok bye.
have a safe n enjoyable weekend..



4 comments:

hayati hashim said...

kekg bo wt segmen khas ganti melodi la ni.. :)

btw, terer la rafique, klu adam, x nk dia main atas bnda lembik2 tu.. geli.

Ann Ilias said...

thanks for sharing dina
dah lama x pergi jusco bkt tinggi
sampai x tahu kat sana dah ada play area for kids
Insya Allah will go soon
btw pasal Windmill tu, i pernah pergi dekat Jusco Malacca
makanan dia mmg x mengecewakan
:)

juelee said...

hehe kat Festival city pun best gak play area die, jue penah blog pasal tu..
jue pun suke T&T sbb baju die natural kaler bantak and yet stylish, rege pun mampu milik la.. takde la terpengsan terpengsan tengok hahhaha

~*Dandelicious Princess*~ said...

Thanks for sharing this info. Good ;)