long live!!!

Friday, March 16, 2012

my dream wedding : kawen bawah pedang


tajuk entry x sedar diri ek? haha..ada hati nak dream wedding bagai lagi..padahal anak dah nak masuk 2.. << saje je timbulkan syak wasangka dikalangan korang..hihi..


xde lah..ni cerita pasal kecik2 dulu..i penah attend wedding kawan mama, dia kawen dengan askar..ada sword parade... first time tengok masa tu, mestilah excited!! so, standard lah budak2 kecik kan, suka berangan..dan2 tu gak terbayang2 i satu hari nanti (masa tu lah) kawen pun ada sword parade..stylo u all..masa jalan bawah pedang tu..i very the like!!


tapi dah nak buat cemane, takde abang askar nak kat i, abang safety jer yang nak kat i kan..maka, anggap jer lah Allah dah tetapkan i xde rezeki nak kawen bawah pedang..kalau cuba lawan qada' dan qadar karang, lalu bawah pedang, pedang jatuh, terpancung leher i ke ape, dah masuk berita pulak "pasangan pengantin mati di hari perkahwinan" lagi rugi!!

jadi, dapat tengok orang lain pun jadik la..ini last weekend punye wedding. my friend from UPM, kak mira comel lote yang kawen..sebab hubby keje, maka i pergi ke Serendah sana bersama my prince and my lovelies kakak2.. jom layan picca kawen bawah pedang. bukan setakat rafique excited tengok sword parade, i pun rasa nak tepuk tangan..hihi.. ^_^


sebelum pengantin sampai, we all melantak dulu. pasal jauh perjalanan, perut kelaparan. pastu posing kat indoor dais ni. cantik betul indoor dais dia.



the sword parade!!yay!!





siap ada bag pipe tuuu...jeles jeles jeles...

jelingan manja dari pengantin.. ;)

baca doa pun nampak stylo!! tapi dalam dok stylo2 tu, ada pulak sorang abang askar ni tersengguk time doa tu..hampeh betul!




potong kek pun bawah pedang gak.. @___@



itu saje edisi bawah pedang..semuanya hasil snapped by my lovely kak jen..harapkan i, dok main kejar2 dengan budak ini jer lahhh...




final shot sebelum balik with the bride and bridegroom.

selamat pengantin baru to kak mira n kapt. zaidi.
u both r so cute. sama comel, sama tinggi. comel comel comel!!
love after marriage is sweeter, believe me... ;)

cepat dapat baby ye..
semoga bahagia ke anak cucu.

11 comments:

nanonano said...

rasenye semua brangan cmni kot dlu2,
huhuhu tp apekan daya, dijodohkan dgn pomen,
xbersnding kat bengkel pun dh kire mujur, hahahha..
anyway, na penah g majlis kawen cmni, masa anak ar badul kawen 2taun lepas kot, ms na sarat ngndung,
so hrp2 mika nanti kenan la kawen lalu bwh pedang yekk :p

eB ezrin said...

mmg tgk military wed nih raser cam fairy tale kan? :)

deena awanis said...

na : kalo tak pun, train mika kasik jadik navy ke, join air force ke..konfem boleh kawen bawah pedang.


eb : sangat!! mummy boleh dah tlg berangan on behalf of aerish pulak.hihi

Mrs Nageb said...

perghhh tajuk memang tak menahan :p
nampak sweet je kan sumenya bawah pedang tuh kan.. :)

Ryehanna said...

hihihi...

dulu ana xde la plak dream wedding nk kahwin bwh pedang sbb xpnh pn tgk org kahwin bwh pedang ms kecik2...

tp dh jodoh, merasa jgk. alhamdulillah la.. hihi...

yg smartnye sbb pakaian seragam kan... so nmpk mcm wahh best je... :p

Mama Adam said...

Rasanya wedd sendiri pun best. X lalu bwh pedang pun xpe. Asal bersama yg trcinta

sweethOneY said...

oh my dream wedding also apakan daya abg askar pun takde nak kat I. hahaha

deena awanis said...

ana : aah..mmg uniform tu yg buat nampak smart..plus the pedang..sukaaa!!

mama adam : aah la..kalau kena kawen paksa ngn abg askar, dpt kawen bawah pedang pun tetap x best gak!!

sweethoney : hihi..samalaa..

norfaeizah08 said...

impian saya pun nk kawin bawah pedang.. ada ke jejaka yg sudi... :)

norfaeizah08 said...

impian saya pun nk kawin bawah pedang.. ada ke jejaka yg sudi... :)

norfaeizah08 said...

impian saya pun nk kawin bawah pedang.. ada ke jejaka yg sudi... :)