long live!!!

Wednesday, March 14, 2012

ibu, draw cat please.....

i kan adalah paling tak suka dan tak reti melukis. tangan kayu, xde seni. lukis kambing, bukan jadi lembu, tapi jadi ayam.horror eh camtu? rafique dah lah suka sangat his drawing n colouring session. jadi, balik2 ibu dia lukis kereta, bola, rumah..yang bentuk2 konfem tak akan menyebabkan anak confuse punyer..

i still remember masa kecik2 dulu suka gak suruh abah lukis kan macam2..suruh lukis burung lah, kucing lah, anjing etc..jadi, i terpikir kalau satu hari nanti rafique suruh i lukis cat, pastu i pun lukis lah "cat" tu tapi tibe2 jadi rupa dog..hah??camane???jatuhlah standard ibu di mata Rafique..tak boleh jadi ini macam woooo...

jadi, i pun mahu belajar melukis sekarang..at least tak payah lah asyek lukis ball je untuk Rafique during his drawing session. sian anak i tahu, tak berkembang minda asyek draw ball dari umur 1tahun sampai umur 5tahun.kejam dah tuu...

mula2 i jumpa satu tutorial by Gemma Corell kat FB ni..x sangka weh, hanya dengan sekujur tangan kayu, sebatang pensil berusia 4 tahun, i berjaya lukis seekor kucing dan seekor anjing. nak kata cantik tu tidaklah, tapi sekurang2nya rafique tak akan konfius mana satu cat, mana satu dog.. =D


JOM TENGOK HASIL KELAS LUKISAN SESI PERTAMA I..




hasil dari tutorial to draw cat..


meow meow.. ^_^

aukk aukk!!! T___T

bei bei (bye2 versi rafique)

12 comments:

ღnFashyaღ said...

Haha, comel okeh. Boleh kita belajar pulak lepas nih...

Legally Pink said...

Deena,
If you asik lukis bola, i pulak asik lukis cat yg tak seberapa, dah rupa tikus gemok ada la hehe. Thanks, i suka gambar u lukis, i nak try la (malas nk tgk tutorial tapi hehe)

Ainul said...

arreessa pun suke drawing..dia suke lukis ayam..

deena awanis said...

haha..sila try yer u ols..

ainul : pasni boleh lukis cat pulak ngn aressa..

wardah @ fie shah said...

kita kalo lukis cat mesti cat yg gemuk sampai Kakal pun tau dah..tiap kali lukis mesti dia ckp Cat Mok! Hahaha

sharEna said...

heee..best..comel la...nak try gak la dina =D

Intan and The Boys said...

suka! kita pon tangan kayu. huhu.

Mrs Nageb said...

alalalala i pun sangat kayu..nak try belajar jugak lah... :)

Ajamahiyaa said...

suke gambar dog tuh....haha..

saya dulu akan suh mak saya lukih gambar orang..org laki mesti pakai songkok..org pmpuan pakai crown..bknnyer kene pki tudung..ngeh2..

ReYNa said...

haha.comel gilee..!

Bardboo said...

wa sy kena gak belajar melukis2 ni nanti..huhu..

Wawa Tasliman said...

good tutorial.. what's cute cat.. :)