long live!!!

Friday, March 9, 2012

cheap way to have an enjoyable weekend : horse ride

hello weekend..

u all ke mana weekend ni??
x pergi mana2??
dok KL je??


what??

xde bajet. <<< ini i sebenarnya. hihi..


ok2..keep on reading. i'll share with u another cheap way to spend your weekend in KL. sape kata KL ni semua mahal?? u also can spend time in KLCC with very low budget. trust me..;) yang paling penting adalah buka hati untuk bergembira.hihi..

jadi tuan2 dan puan2..hari ni saya mahu bawa anda naik horse carriage di Taman Tasik Titiwangsa..yay!!




budak ini adalah sangat excited.first time tengok horse secara real kan..jakun sikit lah..selalu tengok dalam tv atau kat books je..dia intai hidung horse tu.nasib baik tak korek hidung horse.hihi..



horse carriage rides disini adalah sangat2 affordable. rm 1 for an adult/round while rm 0.50 for kids. i've told u..very the cheap okeh.. itu untuk kereta kuda. kalau nak feeling2 ala Qabil Ambak atau Quzandria pun boleh..RM2 per round for adult, and RM 1 per round for kids untuk mengalami pengalaman menaiki kuda...tapi sila jangan berangan nak naik kuda, sambil bawak anak. Qabil Ambak pun x penah buat macam gitu. it is strictly NO!! jadi, Rafique pun belum boleh naik. nanti Rafique dah 2 years ++ boleh la kot. this time, my nephew jer pergi horse ride tu. rafique naik kete kuda sahaja. itu pun 2 rounds. lepas habis 2 round, x nak turun. mampus!! hubby, sila bela kuda sekor kasik anak u ni naik kuda tiap2 hari.;)


by the way, kalau u all (yang belum kawen) nak perasan macam cinderella on your big day, pun boleh..sewa kuda sekali ngan carriage tu RM250 per event kata horse keeper tu. in details, i tak pasti. sila pergi sendiri dan tanya. yang kawen tahun 2009 sama ngan i, x sempat naik kereta kuda, nanti majlis celebration jubli emas anniversary u kita nanti, kita berarak naik kereta kuda ramai2..nak??
ini a moment of life. susah nak cari 2 budak ni berbaik pegang2 tangan bagai ni..selalunya dorang main libas2 dahi masing2 ngan raket badminton jer..hoshi punyer pasal boleh pegang2 tangan. ada sedikit penambahbaikan disitu. alhamdulillah..


lepas naik kuda betul, naik kuda tipu pulak..main kat playground sampai puas..sampai Rafique dah tahap x larat nak jalan..hulur tangan, suruh dokong..surrender!!!hihi..lepas tu, gi bekfes, balik tido dari kul 11 sampai pukul 1.30 tgh hari. =)


kalau nak pergi, kena pergi pagi2 buta lah..horse ride tu pun sebab we all adalah orang terawal sampai. kul 8.45pg dh kat situ..dia bukak kaunter kul 9, jadi we all peserta paling awal..yg lepas2 tu semua dah kena beratur tunggu queue. xde lah lama mana pun queue tu..sebab dorang ada banyak kot kuda kat situ..

so, esok lusa ada masa boleh lah bawak anak korang naik kuda..jalan2 jumpa hoshi..

enjoy your weekend. i nak gi kenduri weekend ni..x sabar nak tengok orang berarak bawah pedang.

bye...







hihi..











11 comments:

Mrs Nageb said...

good idea then..tq dear :)

Mrs Nageb said...

good idea then..tq dear :)

bibi yusof said...

Great idea la dina... Tapi need to reach there so early kan...next week ade hot air balloon kt putrajaya...jom pegi

Dayu said...

TQ dina for sharing..
boleh list dlm our weekend xtvt nanti

deena awanis said...

kak ila dayu : u r welcome..

bibi : i x penah sampai time hot air balloon tu..hubby mesti x sudi meredah lautan manusia..=(

Yantie Azan said...

murah betul..tak sangka pulak semurah itu..;)

juelee said...

Best...bole ajak hubby g sini ni

juelee said...

Boleh ajak hubby g ni nnt hee thanks sharing

Ajamahiyaa said...

rasa mcm berazam nk pegi jugak hot balloon tuh weiii..
(perasaan mengalahkan rafique..hahaha)
mari kiter memujuk mereka yg xsudi meredah lautan manusia itu..huhuhu...

sharEna said...

murahnya fee dia...hehehhee....x sangke murah gtu

deena awanis said...

jue, ena, yantie : murah kann???sila pergi..jangan x pergi..hihi..

kak aja : hurmmm..membazir air liur je kot ajak..=P