long live!!!

Thursday, February 9, 2012

lately...

hi...i'm back to work..

happy??quite.

sebab dapat menghirup udara luar rumah..kikiki..eh sungguh.lepas 1 week menjadi rumah sepenuh masa, i rasa bersyukur masih memegang jawatan lain selain full-time-house-wife.jadi, lepas ni tak akan berangan nak duduk rumah goyang kaki lagi. sebab dok rumah pun x ley goyang kaki jugak.. =P i rasa memang salute lah kat korang2 yang mengambil keputusan menjadi full-time house wife.its not easy though..


sebab 1

kalau hari ki keje, mesti lah x rasa kejam nak mintak tolong hubby itu ini sbb kita sama2 penat lepas balik kerja..jadi buat kerja gotong royong, cepar siap, dua2 cepat dapat rehat. but as a housewife, sungguh terasa kurang best bila nak mintak tolong hubby buat something as we know dia penat lepas balik keje, sedangkan i pulak dok rumah seharian "goyang kaki" lahhhh sangat..;-)

sebab 2

kalau hari keje, tak sempat atau tak larat memasak dinner adalah alasan yang sangat sesuai..tapi kalau tak keje, memang takde alasan sesuai lah nak pakai untuk tidak memasak..rite????

sebab 3

i just lemas duduk rumah sehari-harian tanpa keluar rumah. please take note, rumah saya xde halaman rumah nak tanam pokok bunga, apetah lagi nak swimming di halaman rumah. *alasan jugak ni* jadi, kalau dok rumah, memang dalam rumah saje, selain keluar jemur baju selama 10 minit. sebab tu dalam 7 hari bercuti, i make ways to breathe outside air.out of 7 hari bercuti, hanya hari khamis i dapat kuatkan diri untuk duduk rumah..walaupun hanya kuar gi giant selama 1 jam, i seriusly need it!!


ada banyak lagi sebab tp cukup lah yang tu..jadi untuk i, belum lagi lah nak jadik full-time house wife. satu hari nanti mungkin juga i berubah fikiran..who knows.. ;-D




* * * * * * * * * * * * * *


habis cerita jadi full time housewife, ini cerita tentang nikah gantung. i feel so sad..


what is wrong with nikah gantung??? if takde duit untuk majlis etc, yang penting nikah. itu tuntutan agama kan?? yang jadi adat tu no 2..and we as friends,seriously don't bother about the custom.we just care about YOU!!

Kenapa susah sangat nak bagitahu kawan??sedih tau..kecik hati pun yer..we've been friends BFF more than 10 years..kami kan tahu situasi sebenar..then, why don't u tell us.. sobs...


anyhow, i doakan yang terbaik untuk kamu dan suami. if u happen to read this, we've promised to each others that we won't say anything until you confess..kata KAWAN...



* * * * * * * * * * * * * *


another thing is sesape yang berminat nak beli 2nd hand galaxy tab 10.1, boleh dm kat fb i : dina zakaria.. this is my dad punyer. he only use it lightly for less than 2 months.bought end of december. letting go because he found that the tab is not compatible to him..too big. leceh nak di usung ke hulu hilir. he might be letting go at rm1600. retail price at rm1900++ for wifi + 3G.
pm me for details yer..=)



* * * * * * * * * * * * * *


finally, layan lah video ni..i rasa they'll make a very great duos..=) suara tasha lagi best dari najwa latiff kot..hihi..regardless of ape mereka2 komen kat video ni, i still enjoy it..


bye!! selamat bekerja..=)

2 comments:

MasterChef said...

kite punye alasan n sebb yg same kenapa xleh dok rumah tp selalu bercita2 nk jd housewife..guane tuh...hahahhahaha

eh mcm berminat ngn tab tu tp kna tnya hubby dulu

Mama Adam said...

Salam. Teringin nk jadi house wife, tapi, nak maid sorang. All the hardwork, kotor2 kasi maid buat. Masak i buat la....

-- berangan :)