long live!!!

Tuesday, February 14, 2012

kalau dah namanya pompuan..

petang2 hari tulis entry cepat2 nak cerita pasal nafsu kaum perempuan..
sape???i lah tuu..
nafsu ape lagi kalau bukan shopping????hahaha..
baju dah penuh dalam almari.tapi asyek lah dok rasa takde baju nak pakai bila nak kuar..;-D


I mula pakai dress ni masa preggy ari dulu tu..sbb perut boncet kan??tapi dulu banyak dress yang sleeveless je..pastu kena pakai inner bagai, leceh!!kalau i pakai dress sleeveless ngan tudung karang orang cakap giler pulak..hihi..


jadi, dipendekkan cerita, lepas preggy semua dress simpan diam2 dalam cupboard (some dah bagi kat my sister)..tetibe balik kampung masa new year ari tu, mama belikan i satu dress yang lengan panjang..blue kaler..gambo x delah pulak nak ditepek..sekarang ni ada syndrome down sket bab bergambar..tu pasal dah jarang tepek gambar sendiri kat blog. jadi, sejak itu rasa macam..hurmmmm..macam best jerr... =D

Pastu kan..pastu kan...jumpa ini pulakkkk...

nyum nyum kan dia????

2-3 ari dok terliur ngan dark purple princess jasmine from poplook ni..makan tak lalu, tido tak lena, mandi tak basah i dibuatnya tauuu..meroyan2 kat twitter, di support pulak dengan kawan2 yang baik hati.lantas, zassss!! pujuk encik suami. seb baik hubby i bersetuju...terima kasih suami.lap u..



nextttttt!!!
nak aim yang ni pulak..

kaler ijau..jarang i ada baju kaler hijau..yg ni princess jasmine jugak..tp x kesah lah design sama pun asalkan kaler lainn...bila hati dah suka..lalallala...


fuchsia katanya..kalau dah gile pink tu kan...harus lah cantek je asal nampak pinky!!nak nak nak!!! kat poplook banyak dress cantik2..tapi sleeveless..=( kalau korang tahu kat mana lagi nak cari dress long sleeve, share ngan i ey...harga bawah rm100 pleaseeeee...tak mampu nak beli baju mahal2..ohh..one more thing, i tak minat yang ada embellisshed bagai tu..mahu simple tapi sweet...=)

korang suka maxi dress tak??

9 comments:

Mrs Nageb said...

deena badan kecik molek cantik pakai apa pun... :)

ReYNa said...

sy pon suka poplook punya baju.selalu rambang mata nak beli.hihi.suka jugak yg purple dress jasmine tu:)

dela said...

tringin pkai camni... ayu ja nmpak.. tp apakan daya... badan akak x muat...

biela bell said...

erk..tak penah ada dress..huhu

deena awanis said...

khaleelah : tapi i pendek..kalau orang tinggi, lagi cantik!!u should try lah!!nnt leh sedondon ngn maressa..=)

reyna : cantik kan??kan?kan?? ;)

dela, biela bell : hurmm..free size tu...cuba lah..kain dia pun stretchable..santekk.

juelee said...

suka.....
nanti kalau u jumpe share k.. skang taknak beli lg, tunggu kurus bk hahahha

Aieyn said...

deena.. sesuai ke orang rendah yg kiut miut mcm kite berdua ni pakai dress? ain mmg teringin nak try pakai dress.. tp rase mcm x sesuai je.. tunjuk la 1 gmbr deena pakai maxi dress satu.. hehe.. mane tau leh jadik inspiration.. hehe

deena awanis said...

juelee : eley..macam lah gemuk sangat..

aieyn : ntah lah sesuai ke tak..kakaka..tapi nak tunggu tinggi macam sampai kesudah tak ley pakai lah kan???hahaha...ok je aku rasa..nnt lah aku amek gambar tepek kat sini..=)

wardah @ fie shah said...

Hahaha, meh sikit nak hi 5 sikit dgn Dina. Cantik Dina, beli jgn tak beli.